Схема на 4 мільйони гривень: засуджено крадіїв в Нікопольській райраді

Стороною обвинувачення доведено, що у 2019 році посадовець, діючи у складі організованої групи разом із приватними підприємцями та інженерами, розробив злочинний план з розкрадання бюджетних коштів.

Обвинувачений уклав низку договорів з підприємцями про надання послуг з проведення нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на загальну суму понад 4 млн грн.

Посадовець підписав акти виконаних робіт, достовірно знаючи, що вони містять неправдиві відомості і що роботи не були виконані. На підставі цього на рахунок підрядника були перераховані кошти.

Під час судового розгляду обвинувачені заперечували обвинувачення. Однак на підставі зібраних доказів сторона обвинувачення повністю довела їхню провину.

Сьогодні у Прокураторі Дніпропетровської області повідомлено, що вищий антикорупційний суд визнав винними колишнього виконувача обов’язків голови Нікопольської районної державної адміністрації та двох його спільників у розтраті та привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом, та службовому підробленні.

Обвинуваченим призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити