Все для штучного інтелекту: компанія Google підписала першу у світі корпоративну угоду про закупівлю енергії

В компанії Google повідомили про історичну угоду – першу у світі корпоративну угоду про закупівлю ядерної енергії для підтримки технологій ШІ (штучного інтелекту). Нову угоду про чисту ядерну енергетику заключили з Kairos Power

"Щоб прискорити перехід на чисту енергію в США, ми підписуємо першу у світі корпоративну угоду про закупівлю ядерної енергії з декількох малих модульних реакторів (ММР), які будуть розроблені компанією Kairos Power", – зазначають на офіційному сайті Google.

Відтоді як понад десять років тому Google стала піонером перших корпоративних угод про купівлю відновлюваної електроенергії, вона зіграла ключову роль у прискоренні рішень у галузі чистої енергії, включно з наступним поколінням передових чистих технологій. Сьогодні компанія розвиває ці зусилля, підписуючи першу в світі корпоративну угоду про купівлю ядерної енергії з декількох малих модульних реакторів (ММР), які будуть розроблені Kairos Power. Початковий етап роботи спрямований на те, щоб швидко і безпечно ввести в експлуатацію перший ММР Kairos Power до 2030 року, а потім до 2035 року будуть розгорнуті додаткові реактори. Загалом, ця угода дасть змогу забезпечити електромережі США до 500 МВт нової цілодобової безвуглецевої енергії та допоможе більшій кількості спільнот скористатися чистою і доступною ядерною енергією.

Причини угоди

Ця угода важлива з 2-х причин:

  • Мережі потрібні нові джерела електроенергії для підтримки технологій ШІ, які забезпечують основні наукові досягнення, покращують послуги для підприємств і клієнтів, а також сприяють національній конкурентоспроможності та економічному зростанню. Ця угода допомагає прискорити нову технологію для задоволення потреб в енергії чисто і надійно та розкрити весь потенціал ШІ для всіх.
  • Ядерні рішення пропонують чисте цілодобове джерело енергії, яке може допомогти нам надійно задовольняти потреби в електроенергії за допомогою безвуглецевої енергії щогодини кожного дня. Розвиток цих джерел енергії в тісному партнерстві з підтримуючими місцевими спільнотами швидко призведе до декарбонізації електромереж по всьому світу.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити