В Україні завершено сезон посиленого спостереження за холерою

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що з 1 червня до 1 жовтня проводився посилений моніторинг за можливими випадками холери, проте за цей період жодних випадків хвороби виявлено не було. Епідеміологічний нагляд за холерою триває протягом усього року, а в літній період ризик зараження підвищується, тому заходи спостереження стають ще інтенсивнішими.

Центри контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) по всій країні оснащені спеціалізованим обладнанням для діагностики холери та вживають заходів для її недопущення.

"За цей період цього року на холеру обстежено 13 238 людей із гострою кишковою інфекцією, спалахів холери не виявлено. Крім того, фахівці ЦКПХ проводять також дослідження зразків довкілля. Зокрема, проводиться моніторинг води зі стічних вод, прісної та морської води. За період епідемічного сезону проведено 9 949 досліджень таких проб", — зазначив заступник Міністра  — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

На рівні областей створено план реагування у випадку виявлення холери, визначено медичні заклади для госпіталізації підозрюваних хворих, які мають достатній запас необхідних медикаментів — антибіотиків, регідратаційних розчинів та дезінфекційних засобів.

Раніше повідомляли, що у двох пробах прісної води з водоймищ Дніпропетровської області було виявлено вібріон, який хоч і не викликає захворювання на холеру, але здатний спричиняти гострі кишкові інфекції. Інфекцію виявили у воді річки Кільчень біля Підгородного та неподалік пляжу в межах міста Зеленодольськ.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити