Вчасно запобігти біді: Каметсталь співпрацює з рятувальниками ДСНС

17 Жовтня, 2024 | Місто |

Війна несе з собою чимало викликів, серед яких одним з найважливіших є забезпечення безпеки працівників та стабільне виробництво без аварійних ситуацій. У таких умовах підприємству важливо мати підготовлений аварійно-рятувальний загін, готовий діяти оперативно та ефективно.

З метою підвищення рівня техногенної безпеки на комбінаті Каметсталь запросила керівників підрозділів аварійно-рятувального Загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області. Рятувальники мали детально ознайомитися з територією підприємства, вивчити можливі шляхи під’їзду пожежної техніки, а також розробити ефективний план дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Сергій Сатановський, начальник відділу цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки:

– Згідно з чинним законодавством Каметсталь має договірні відносини з аварійно-рятувальними підрозділами для захисту нашого підприємства від можливих аварій. Та якщо, не дай боже, на комбінаті станеться руйнування великогабаритних конструкцій, пошкодження агрегатів або витоки небезпечних для життя людей речовин, ліквідувати наслідки потрібно буде у найкоротші терміни. Тож в залежності від масштабу аварій можуть знадобитися додаткові сили аварійно-рятувальних підрозділів – спеціально навчені фахівці, що будуть взаємодіяти з нашими рятувальниками у разі виникнення аварійних ситуацій. У зв’язку з цим до нас завітали гості з міста Дніпро, а саме керівники груп аварійно-рятувального загону спеціального призначення головного управління ДСНС, яка є нашими потенційним контрагентом.

У супроводі працівників відділу цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки рятувальники обстежили територію комбінату та шляхи під’їзду і виїзду, оцінили критично важливі об’єкти промислової інфраструктури, відвідали газорятувальну станцію, а також 35-ту та 45-ту державні пожежно-рятувальні частини, що несуть службу з охорони підприємства. Рятувальникам важливо було побачити та оцінити об’єкти підвищеної небезпеки підприємства, а також поспілкуватися з колегами з комбінату, обговорити з ними план взаємодії на випадок екстрених ситуацій.

Євген Панчук, начальник групи рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Дніпропетровської області:

– Ми провели детальний огляд території підриємства та оцінили систему безпеки на Каметсталі. Вражені рівнем відповідальності та зацікавленості керівництва комбінату у питаннях безпеки. Наші рятувальники готові надавати Каметсталі всю необхідну підтримку. Переконаний, що наша співпраця стане прикладом для інших підприємств промислової галузі.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити