У Бразилії 6 чоловік заразилися ВІЛ після пересадки органів від інфікованих донорів

Як повідомляє видання Reuters, у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 6 пацієнтів, яким пересадили органи отримали позитивний результат на ВІЛ після отримання інфікованих органів від служби донорства.

Почалося все з того, що один із колтшніх пацієнтів після пересадки серця поскаржився на проблеми зі здоров’ям. Лікарі зробили низку обстежень, серед яких і тест на ВІЛ, результат виявився позитивним. Двоє інших пацієнтів, які отримали по одній нирці, також отримали позитивні результати. Інформація про інших трьох пацієнтів поки що не розголошується.

Офіс міністра охорони здоров’я Ріо-де-Жанейро заявив, що робота лабораторії, відповідальної за проведення тестів на донорські органи, була призупинена

Інші пацієнти з трансплантацією проходять обстеження, щоб з’ясувати, чи не були інфіковані отримані ними органи, а всі збережені донорські органи перевіряються до грудня 2023 року, коли лабораторія була найнята на роботу, повідомили в секретаріаті охорони здоров’я.

Лікарі висловили занепокоєння, що ця серйозна помилка може підірвати довіру громадськості до служби органів і зменшити кількість донорів.

Раніше ми писали: Сходили до косметолога і заразилися ВІЛ: мінімум три жінки інфіковані після ін’єкцій краси

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити