До уваги рибалок Дніпропетровщини: з 1 листопада починає діяти нова заборона

З 1 листопада 2024 року в Дніпропетровській області запроваджується заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. Вона триватиме до початку весняно-літньої нерестової заборони у 2025 році.

З метою охорони водних біоресурсів та забезпечення оптимальних умов для їх зимівлі Дніпровське обласне управління меліорації, рибного господарства та розвитку агропромислового комплексу видало наказ, яким затвердило граничний перелік зимувальних ям. Наказ визначає водойми та місця, де зимувати заборонено. З текстом наказу можна ознайомитися тут.

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків не перевищує сім одиниць на одного рибалку.

Розміри штрафів

За недотримання цих правил передбачена адміністративна відповідальність (штрафи від 34 до 680 грн). Крім штрафів за незаконний вилов риби, передбачено також відшкодування збитків за кожну виловлену рибину.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити