Польський активіст проїхав 800 кілометрів, щоби підтримати українських військовополонених

Польський активіст Каспер Сєніцький вирушив на незвичайну подорож: за сім днів він подолав 800 кілометрів на велосипеді, проїхавши від Варшави до Києва. Мета цієї акції — підтримка українських захисників, які перебували в російському полоні, та збирання коштів для їх реабілітації.

Польський активіст проїхав 800 кілометрів, щоби підтримати українських військовополонених / Фото : Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

За словами Сєніцького, цей велосипедний тур є не лише спробою зібрати майже 90 000 гривень для допомоги звільненим військовополоненим, але й жестом солідарності. Його акція спрямована на привернення уваги до проблем реабілітації та ресоціалізації українських воїнів, які пережили полон.

"Мій друг провів рік у російському полоні, тому моя мотивація також дуже особиста. Він розповідав про голод, тортури, які йому довелося пережити, і я бачив фотографії його поранень. Ніхто не повинен проходити через подібне", — поділився Каспер Сєніцький.

Польський активіст проїхав 800 кілометрів, щоби підтримати українських військовополонених / Фото : Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Акція Сєніцького привертає увагу до серйозних викликів, з якими стикаються колишні військовополонені після звільнення: фізичні та психологічні травми, потреба у спеціалізованій допомозі та соціалізації. Активіст переконаний, що підтримка цих воїнів — це не лише матеріальна допомога, але й прояв людяності та солідарності з тими, хто став жертвою війни.

Його ініціатива вже знайшла відгук серед громадськості, і зібрані кошти допоможуть українським воїнам отримати необхідну підтримку на шляху до відновлення.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити