"Битва за світло": фільм про спільну боротьбу українців проти темряви, що сіє росія (ВІДЕО)

Вийшов офіційний трейлер документального фільму "Битва за світло" режисера Василя Київського. Фільм розповідає про тих, хто захищає Україну від російського енергетичного тероризму. Це воїни протиповітряної оборони, рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій та енергетики. У зйомках також взяв участь чемпіон світу з боксу Олександр Усик. Саундтреком до трейлера стала пісня Кузьми Скрябіна "Кораблі".

Серед героїв фільму – командири зенітно-ракетного комплексу, які 24 лютого першими відкрили вогонь по ворожих літаках і вертольотах. Бійцям належить рекорд за кількістю знищених ракет і шахедів. Військові льотчики виконують надсекретні завдання.

Окремий розділ фільму присвячений героїчній роботі Національної служби з надзвичайних ситуацій (рятувальників, які борються з найскладнішими пожежами на стратегічних об’єктах). Фільм розповідає про беззбройних героїв, які, рятуючи людей, піддаються цілеспрямованій російській атаці на гарнізон ДСНС.

Один з епізодів фільму також розповідає історію енергетиків ДТЕК, які залишилися на ТЕС під час обстрілу і запобігли подальшим масштабним руйнуванням після атаки. Чотири ракети влучили в територію навколо будівлі, де знаходилися енергетики. Вони не покидали своїх робочих місць, поки не зрозуміли, що обладнання електростанції повністю зруйноване.

За час зйомок знімальна група проїхала 20 000 км українськими дорогами. Зйомки проходили на секретних об’єктах, які відповідали, серед іншого, стандартам безпеки.

Знімальна група фільму – продюсер Вікторія Кратінова, режисер Василь Київський та оператор Володимир Кратінов. Партнери фільму – Повітряні Сили ЗСУ, ДСНС та ДТЕК.

Всеукраїнська прем’єра фільму "Битва за Світло" відбудеться 17 листопада.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити