Університет Дніпра отримає 1,5 мільйони гривень на розвиток стартап-шкіл

Сьогодні оголошено переможців конкурсного добору експериментального проєкту зі створення мережі стартап-шкіл – інкубаторів – акселераторів на базі закладів вищої освіти та наукових установ.

Серед вишів Дніпропетровщини, переможцем став Національний технічний університет "Дніпровська політехніка". Також до 6 найкращих ВНЗ для розвитку наукової діяльності увійшли:

  • Національний авіаційний університет
  • Вінницький національний технічний університет
  • Київський академічний університет
  • Сумський державний університет
  • Національний технічний університет "Дніпровська політехніка"
  • Національний університет "Одеська політехніка"

 

Мережу стартап-шкіл — інкубаторів — акселераторів спрямовано на розвиток інноваційної екосистеми, яка допоможе у створенні, розвитку та масштабуванні стартапів, спрямованих на використання і комерціалізацію науково-технічного (прикладного) результату, на початковому етапі їхнього розвитку, залученні інвесторів та налагодженні бізнес-зв’язків, наданні фінансової, експертної та іншої підтримки.

Переможці отримають до 1,5 млн грн на розвиток стартап-шкіл — інкубаторів — акселераторів на своїй базі, які мають бути реалізовані протягом 2024–2026 років.

Проєкт фінансуватиметься за кошти спеціального фонду державного бюджету, що отримані як зовнішній інструмент допомоги ЄС для виконання зобов’язань України в Рамковій програмі "Горизонт 2020".

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити