Економіка Росії показує найшвидше зростання за десятиліття, – CBS News

28 Жовтня, 2024 | Новини |

Згідно зі статтею CBS News, російська економіка успішно адаптувалася до санкційних обмежень, і тепер демонструє значний ріст. На думку економіста Річарда Конноллі з Королівського інституту об’єднаних служб у Лондоні, у Росії досягнуто рекордної кількості зареєстрованих малих і середніх підприємств.

Після відходу з ринку низки західних брендів, їх швидко замінили місцеві аналоги – наприклад, на зміну Starbucks з’явилася Stars Coffee, Zara замінила Maag, а Coca-Cola – "Добрая кола".

Конноллі підкреслює, що обходи санкцій стали в Росії окремою галуззю бізнесу, завдяки чому до країни продовжують надходити заборонені товари через треті країни, такі як Грузія, Казахстан і Китай. Хоча ціни на ці товари зросли через довші ланцюжки поставок, попит на них залишається високим.

Експерт зазначає, що через санкції російські підприємства почали активно купувати товари за кордоном і продавати їх з націнкою всередині країни. Конноллі також вказує на зміну економічної траєкторії Росії – від інвестиційного спаду до інтенсивного росту, найвищого за останні десять років. Проте залишається відкритим питання, чи зможе Росія підтримувати таке зростання надалі.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити