Шпигун під маскою ООН: викрито псевдо-волонтера на Донеччині

СБУ затримала агента фсб, який шпигував за силами оборони Покровська під виглядом волонтера ООН

Служба безпеки України затримала у Донецькій області агента фсб рф. Ним виявився завербований окупантами 34-річний місцевий волонтер Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Під виглядом волонтера зрадник шпигував за позиціями Збройних Сил України у Покровському районі, де були найбільш сконцентровані ворожі обстріли.

Завданням російського агента було виявлення позицій української піхоти та артилерії, які тримають оборону поблизу центру району.

Згідно з матеріалами справи, щоб знайти координати, обвинувачений обходив районний центр і сусідні населені пункти під виглядом доставки гуманітарної допомоги місцевому населенню.

Отримані дані він передавав своєму російському куратору, співробітнику фсб, за допомогою месенджера.

На основі інформації розвідника росіяни спланували новий наступ на Покровськ із застосуванням керованих бомб та безпілотників.

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали цього агента на початковому етапі розвідувальної операції. Було вжито вичерпних заходів для забезпечення безпеки позицій сил оборони.

Під час обшуку у затриманого СБУ вилучила мобільний телефон, який дозволяв анонімно спілкуватися у месенджері Messenger та використовувався для зв’язку зі співробітниками фсб.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення, а його майно буде конфісковано.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити