• UA
  • RU
  • Трохи про околиці Кам’янського

    03 Серпня, 2021

    Дніпропетровська область може похвалитися багатьма місцями, які варто відвідати. І ви здивуєтеся, скільки з них розташовані недалеко від Кам’янського і туди можна піти або поїхати вже цими вихідними. Давайте згадаємо найвідоміші:

    • Блакитне озеро

    Зовсім поряд із лівим берегом знаходиться Єлизаветівський котлован, який майже всі називають Блакитне озеро. Навколо цієї водойми розташовані різні пляжні зоні і бази відпочинку. Найвідоміші з них:

    • «Афіни»
    • «Занзібар»
    • «Грін Парк»
    • «Вейк парк»
    • «Єлизаветівський рай»

    Крім цього, є Воронячий острів, куди кожні вихідні з’їжджаються сотні любителів провести дозвілля на природі.

    • Петриківка

     

    Не будемо казати багато – це те саме місце, яке внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, тому слід відвідати його хоча б один раз. Саме селище, може, і мало в чому відрізняється від іншх – тут такі ж будинки і вулиці, але є Центр народного мистецтва. Це справжня перлина як Петриківки, так і нашої області, і країни в цілому. Саме тут можна побачити роботи майстрів петриківського розпису, і навіть спробувати створити шедевр самому.

    • Мальдіви

    Так, серед мешканців Дніпропетровщини, називається територія Вільногірського кар’єра. Можна також зустріти назви «Вільногірські Мальдіви», «Мальдіви Дніпропетровщини», «Мальдіви», «Каракуми» тощо. Смарагдового кольору вода і білий чистий пісок щотижня приваблюють сюди сотні туристів. Також тут дуже люблять влаштовувати фотосесію і знімати відео – від історій кохання до відеокліпів.

    • Солоний лиман

     

    За Дніпром розташований Солоний лиман. Озеро надзвичайної краси з лікувальними грязями на дні, джерелом мінеральних вод та санаторієм на території. Хто бував на цьому озері, підтвердить – це той самий випадок, коли краса лікує.

    • Самарський ліс

    Один із найстаріших природних лісів в Україні. Сотні гектарів первозданного лісу стали притулком для десятків видів тварин, деякі з них занесені в Червону книгу України. А ще цей ліс вважається одним з найбільш містичних місць країни (див. номер 6) – його хащі зберігають безліч спогадів і таємниць. Може, саме ви зумієте їх розгледіти?

    • Дача архітектора Миколи Хляпатури ( «Дніпровський замок»)

     

    Розташована в смт Дніпровське. Примітна тим, що її самостійно побудував архітектор Микола (в деяких джерелах Михайло) Хляпатура. Виглядає заворожуюче. Зараз порожня. Сьогодні це надбання нашої області і місцева визначна пам’ятка. Ходити і фотографуватися тут можна вільно, головне – нічого не зіпсувати і не зруйнувати.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    alyona alyona та Jerry Heil збиратимуть гроші на відбудову Великокостромської гімназії у Дніпропетровській області

    Цьогорічні учасниці від України на “Євробаченні-2024” alyona alyona та Jerry Heil й Ощадбанк, Visa і UNITED24 розпочали кампанію...

    Святковий ритм: Міжнародний день танцю

    Кожен ритм, кожен крок – це відображення культури, виразу та внутрішнього світу людини. 29 квітня...

    Пройшов звітний концерт хореографічних відділень мистецьких шкіл Кам’янського

    До Міжнародного Дня танцю на сцені кіноконцертного залу «МИР» пройшов звітний концерт хореографічних відділень мистецьких...

    Спортивна спільнота Кам’янського допомагає українським захисникам

    На підтримку Збройних Сил України, задля спільної справи допомоги країні, із лютого 2024 року керівники,...

    Спорядження і рюкзаки: сапери отримали допомогу від «Бджоли»

    «Бджола» продовжує системно підтримувати наших захисників на передовій. Партійці та волонтери передали комплекти спорядження саперній...