Що відзначаємо 1 лютого?

01 Лютого, 2022 |

Церковне свято 1 лютого – день пам’яті Макарія Великого. Святий Макарій походив з благородної родини, доглядав та лікував своїх батьків. А коли вони упокоїлись – пішов шукати духовного наставника, адже всім серцем відчував, що Спаситель його кличе. Під час служіння Господу він не раз боровся з демонами, а згодом взагалі вирішив усамітнитися, аби ніщо та ніхто не заважав йому вивчати Слово Боже.

 

Що відзначається 1 лютого?

 

Всесвітній день хіджабу. Це свято почало відзначатися з 2013 року. Його ідея народилася у мусульманки Назмі Кхан. Її сім’я переїхала з Бангладешу до Америки, де не відмовилася від своїх релігійних переконань. Дівчині в хіджабі доводилося терпіти насмішки і нерозуміння. Тому вона вирішила розповідати про історію, традиції та правильне носіння хіджабу. А потім запропонувала створити свято на честь хіджабу, щоб побороти негативні стереотипи про іслам.

 

 

 

 

Що відбулося 1 лютого?

 

У 1673 році німецький вчений Готфрід Вільгельм Лейбніц представив свою арифметичну машину. Додавання чисел виконувалося за допомогою пов’язаних коліс, так само як на обчислювальній машині іншого видатного вченого-винахідника Блеза Паскаля – "Паскаліні". Додані в конструкцію рухома частина та спеціальна рукоятка дозволяли прискорити повторювані операції додавання, за допомогою яких виконувалися ділення і перемноження чисел.

 

 

 

 

Іменинники цього дня – Федір, Макар, Сава, Антон, Арсен, Єфросинія, Григорій, Марко, Феодосія.

 

 

Читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити