• UA
  • RU
  • Класичний рецепт тушкованої капусти: підійде навіть для початківців

    12 Січня, 2025 | Рецепти |

    Тушкована капуста – це універсальна страва, яку легко приготувати навіть новачкам на кухні. Її ніжний смак, апетитний аромат і доступність інгредієнтів роблять її ідеальним вибором для сімейного обіду чи вечері. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 1 кг – білокачанної капусти
    • 150 г – цибулі
    • 150 г – моркви
    • 1 ст.л. – томатної пасти
    • 100 мл – томатного соку
    • 3 ст.л. – рослинної олії
    • Сіль, перець – за смаком

    Покроковий рецепт

    1. Дрібно наріжте капусту соломкою або тонкими смужками.
    2. Цибулю також очистіть і наріжте невеличкими кубиками. Моркву натріть на терці соломкою або тонкими кружечками
    3. Розділіть овочі на дві сковороди. Налийте в одну сковороду 2 столові ложки олії, а в іншу — 1 столову ложку.
    4. У сковороду з меншою кількістю олії висипте моркву та цибулю. Смажте, помішуючи, до м’якості і золотистого кольору.
    5. На інші сковороді обсмажте капусту, через декілька хвилин додайте трішки води.
    6. Накрийте сковороду з капустою кришкою і тушкуйте на середньому вогні 15-20 хвилин, іноді помішуючи.
    7. Поєднайте овочі, додайте томатний сік і пасту.
    8. Тушкуйте так ще до 10 хвилин.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram