Класичний рецепт тушкованої капусти: підійде навіть для початківців
Тушкована капуста – це універсальна страва, яку легко приготувати навіть новачкам на кухні. Її ніжний смак, апетитний аромат і доступність інгредієнтів роблять її ідеальним вибором для сімейного обіду чи вечері. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 1 кг – білокачанної капусти
- 150 г – цибулі
- 150 г – моркви
- 1 ст.л. – томатної пасти
- 100 мл – томатного соку
- 3 ст.л. – рослинної олії
- Сіль, перець – за смаком
Покроковий рецепт
- Дрібно наріжте капусту соломкою або тонкими смужками.
- Цибулю також очистіть і наріжте невеличкими кубиками. Моркву натріть на терці соломкою або тонкими кружечками
- Розділіть овочі на дві сковороди. Налийте в одну сковороду 2 столові ложки олії, а в іншу — 1 столову ложку.
- У сковороду з меншою кількістю олії висипте моркву та цибулю. Смажте, помішуючи, до м’якості і золотистого кольору.
- На інші сковороді обсмажте капусту, через декілька хвилин додайте трішки води.
- Накрийте сковороду з капустою кришкою і тушкуйте на середньому вогні 15-20 хвилин, іноді помішуючи.
- Поєднайте овочі, додайте томатний сік і пасту.
- Тушкуйте так ще до 10 хвилин.
Смачного!