• UA
  • RU
  • Як кам’янчанам захистити себе в Інтернеті

    18 Березня, 2022

    Війна Росії проти України триває, зокрема й на інформаційному фронті. Російська кіберагресія щонайменше два місяці завдає шкоди державним сайтам України через атаки різних видів. Їм ефективно протистоїть національна система кібербезпеки. Однак існує великий ризик, що атаки поширяться, а їх об’єктами можуть стати всі громадяни. Щоб мінімізувати ризик стати жертвою хакерів, треба дотримуватися важливих правил кібергігієни.

    Фахівці Держспецзвʼязку підготували 7 простих порад для українців.

    • Замініть паролі у соцмережах, банківських акаунтах та на всіх сайтах, де може бути ваша персональна інформація. Радимо використовувати складні паролі, що складаються із літер та символів. Це мають бути складні набори, щонайменше 10 знаків.
    • Налаштуйте двоетапну перевірку при вході у ваш акаунт-соцмережі. Це убезпечить вас від спроби злому акаунту, адже ви отримаєте смс-повідомлення, у якому вас попросять підтвердити вхід в акаунт.
    • Встановіть антивірус та системно перевіряйте ваш пристрій на наявність загроз, що можуть зашкодити вашим даним.
    • Зробіть резервні копії важливих документів на окремих пристроях або захищених хмарних сховищах. Злочинці часто шифрують дані на зламаних пристроях без змоги відновлення.
    • Використовуйте легальне програмне забезпечення. Російські віруси нині часто поширюються через «піратське» програмне забезпечення.
    • Оновіть застосунки у своєму смартфоні та програмне забезпечення на компʼютері. Це потрібно, адже розробники постійно працюють над покращенням своїх безпекових протоколів.
    • Не вірте фейкам! Особливо у соцмережах – їх зараз багато, і їхня мета – не тільки посіяти паніку, а й дестабілізувати ситуацію в країні.

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Сьогодні провели п’яту ювілейну церемонію нагородження «VIVA! Найрозумніші-2024», – міський голова

    Міський голова Андрій Білоусов вітав переможців інтелектуальних змагань, олімпіад різних рівнів, а також призерів конкурсу-захисту...

    16 пожеж та 6 врятованих осіб: яким був минулий тиждень для надзвичайників міста

      За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили 30 оперативно-рятувальних виїздів, зокрема 16 разів...

    Початкова школа «Волошка» відзначає сьогодні 55 років з дня заснування

    Міський голова Андрій Білоусов спільно з Олегом Гапічем, начальником Кам’янської РВА, привітали педагогів, працівників, батьків...

    Повернення в минуле: ретро автомобілі в Кам’янському

    У світі швидко змінюються технології та дизайн, але є щось непідвладне часу – ретро авто....

     “Спортивними бути модно” у Кам’янському

    19 квітня, у камʼянському ліцеї № 19 відбулися естафети “Спортивними бути модно” серед учнів 5,...