• UA
  • RU
  • Камʼянчанам нагадали, як захистити персональні дані

    28 Березня, 2022

    Захистіть свої персональні дані – не відкривайте підозрілі посилання та не завантажуйте вкладені файли. Це радять українцям в Офісі уповноваженого з прав людини.

    Як убезпечити себе від злому та перешкодити кіберзлочинцям у отриманні персональних даних, які вони можуть використати для крадіжок, залякування або вимагання?

     

    • Уважно ставтесь до електронних листів від незнайомих адресатів, повідомлень у месенджерах (Viber, Telegram, WhatsApp) з невідомих номерів телефону, а також повідомлень в соціальних мережах (Facebook) від незнайомих користувачів.
    • У разі їх надходження – не відкривайте підозрілі посилання та не завантажуйте вкладені файли. Відкриття таких посилань або файлів може спричинити завантаження шкідливого програмного забезпечення на ваш пристрій і отримання доступу до ваших персональних даних.
    • Користуйтесь перевіреними джерелами інформації – наразі це офіційні сторінки державних органів України, які оприлюднюють інформацію та посилання на сервіси щодо знаходження прихистку, розшуку зниклих, отримання допомоги, проведення евакуації тощо.
    • Щоб уберегти свої персональні дані, рекомендується зробити резервні копії документів, фото, телефонної книги, які необхідно зберігати у надійному місці.

     

    Також доцільно виписати номери телефонів найближчих членів родини. Це допоможе не втратити звʼязок з найдорожчими, навіть якщо буде втрачено контроль над пристроєм.

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    На Кам’янське чекає потепління

    «Антициклон витіснить дощі з України і практично повсюди 27-28 квітня переважатиме суха красива погода із...

    Каметсталь відзначає ювілей прокатного стана 400/200 

    Провідний прокатний стан Каметсталі сягнув першого десятиліття своєї історії. Колектив прокатників у ювілейний рік продовжує...

    Вночі на території міста – без надзвичайних подій

    Доброго ранку, Кам’янське! Вночі на території міста надзвичайних подій не сталося. Дякуємо оборонцям неба за...

    Перше зараження смертельною хворобою від оленів: загинуло вже двоє мисливців

    Двоє американців, імовірно, є першими, хто інфікувався пріонною хворобою від оленів. Пацієнти споживали м’ясо тварин,...

    Задовго до «подарунку» Хрущова: 106 років назад над Чорноморським флотом замайорів український прапор

    Сьогодні минає 106 років з часу звільнення Криму від російських більшовиків, чия окупація у січні...