Салат з овочів гриль – ідеальна страва до шашлику
Літо – це сезон відпочинку на природі, пікніків і соковитих страв з мангалу. Якщо ви хочете урізноманітнити меню, спробуйте приготувати салат з овочів гриль, рецепт якого пропонує відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко. Це легка, яскрава та ароматна страва, яка чудово поєднується з м’ясом, рибою чи шашликом.\
Інгредієнти
-
Цибуля-порей – 1 шт;
-
Морква – 1 шт;
-
Томат – 1 шт;
-
Редис – 4 шт;
-
Зелений перець – 1 шт;
-
Часник – 1 зубчик;
-
Баклажан – 1 шт;
-
Перець чилі – за смаком;
-
Лимонний сік – за смаком;
-
Сіль – за смаком;
-
Оливкова олія – 3 ст. л.
Покроковий рецепт
Підготовка овочів
Помийте та почистіть моркву, помідор, редис, зелений перець, баклажан і часник. Цибулю-порей залиште цілою, але якщо вона занадто велика – розріжте навпіл.
Запікання на грилі
Викладіть овочі на гриль і запікайте приблизно 20 хвилин, щоб вони стали м’якими та отримали легкий димний аромат.
Заправка
Додайте до овочів сіль, лимонний сік, перець чилі (за смаком) та оливкову олію.
Нарізання
Після приготування наріжте овочі кубиками середнього розміру, перемішайте та подавайте як гарнір до шашлику або як самостійну страву.
Можна використовувати будь-які овочі, які вам подобаються. Головний секрет цього салату – поєднання кислого, гострого, солодкого та хрусткого в одній тарілці.