• UA
  • RU
  • Збитий літак, переселенці й непроста ніч: Дніпропетровщина на ранок 12 квітня

    12 Квітня, 2022

    Голова Дніпропетровської обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук на своїй сторінці у соцмережах повідомив про поточну ситуацію в регіоні.

    Зокрема, напередодні в одному з сіл Синельниківського району на кордоні із Запорізькою областю рятувальники розміновували поля, на які ворог випустив касетні міни. Підрозділи ДСНС працювали не одну годину, вже знешкодили 150 вибухонебезпечних предметів. Роботи триватимуть і надалі.

    «Наразі ж ситуація на всіх напрямках – Донецькому, Харківському, Херсонському, Запорізькому – абсолютно контрольована. За повідомленням Генштабу, окупанти не полишають спроб закріпитись на кордонах Херсонщини. У підрозділах окупантів спостерігаються часті випадки дезертирства.

    Також на підльоті до Дніпропетровської області було збито ворожий літак, який летів зі сторони Донеччини. Слава нашим військовим, які бережуть небо над Україною!» – наголосив Микола Лукашук.

    Область продовжує приймати вантажі з гуманітарною допомогою. Також зустрічає переселенців, яких на Дніпропетровщині перебуває вже понад 55 тисяч. Серед них більше 20 тисяч жінок і 14 тисяч дітей, з яких понад 3 тисячі вже розпочали дистанційне навчання в закладах освіти регіону. Обласна рада разом з обласною військовою адміністрацією робить все для того, щоб люди були забезпечені дахом над головою, продуктами харчування, медикаментами.

    Ніч на Дніпропетровщині минула неспокійно: були дві атаки з повітря по Синельниківському району на межі Запорізької та Донецької областей. Одна ракета влучила в старий млин: внаслідок прильоту в будівлі вибило вікна і пошкодило дах. Другу ракету збили над полями. На щастя, в обох випадках обійшлося без постраждалих.

    «Наразі ворожої техніки та окупаційних військ на території області немає. В нас потужна оборона, в окупантів – жодних шансів», – зазначив голова облради.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Будьте обережніші на пікніках: чим страшний кліщовий енцефаліт і як від нього вберегтися

    Ця інфекція може спричинити проблеми з психікою, порушення роботи опорно-рухового апарату, погіршення зору та слуху. Один...

    У Кам’янському відбулася важлива подія – відкриття окремої будівлі початкової школи Ліцею №11

    Нове відділення розраховане на 280 учнів 1-4-х класів. Це сучасний освітній простір з комфортними навчальними...

    Телебачення Кам’янського КП «МІС» запрошує на роботу журналіста

    Якщо ви пишете адекватні тексти українською, вмієте знаходити спільну мову з людьми, швидко орієнтуєтесь на...

    29 квітня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    29 квітня в Україні день футболу. У вірян починається Страсний тиждень. Іменини святкують Артем та Богдан. Цього...

    Підбили підсумки міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

    Завдання виконуються учнями навчальних закладів міста протягом всього року. Навесні – традиційний фінальний етап. Два...