• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Пухке гарбузове печиво: осінній рецепт

    Гарбуз — справжній український суперфуд, який поєднує користь і тепло. Євген Клопотенко пропонує приготувати з нього ніжне та пухке печиво з лимонною цедрою. Це десерт, у якому солодкість гарбуза та свіжість цитрусових утворюють ідеальний баланс.

    Печиво виходить м’яким, повітряним та ароматним. Воно чудово смакує з чаєм, какао або молоком і зберігається до 4–5 днів у металевій коробці чи контейнері.

    Інгредієнти:

    • 350 г гарбузового пюре,

    • 100 г масла,

    • 90 г цукру,

    • 10 г ванільного цукру,

    • цедра 1 лимона,

    • 1 ст. л. лимонного соку,

    • 350 г борошна,

    • 1 ч. л. розпушувача,

    • борошно для формування печива,

    • цукрова пудра для декору.

    Покроковий рецепт:

    Крок 1: запечіть гарбуз у духовці до готовності протягом 20-25 хвилин при 180 градусах. Далі зробіть з гарбуза пюре. Для тіста потрібно 350 г пюре.

    Крок 2: додайте до гарбуза 100 г мʼякого масла, 90 г цукру, 10 г ванільного цукру, цедру з 1 лимона та 1 ст. л. лимонного соку. Добре перемішайте.

    Крок 3:  Далі додайте 350 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Замісіть тісто.

    Крок 4: Розділіть тісто на кульки вагою приблизно по 40 грамів (розміром з середню сливку).

    Крок 5: Кожну кульку обваляйте у борошні та викладіть на деко з пергаментом.

    Крок 6: Випікайте печиво протягом 20 хвилин при 180 градусах. Перед подачею прикрасьте випічку цукровою пудрою.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram