Пухке гарбузове печиво: осінній рецепт
Гарбуз — справжній український суперфуд, який поєднує користь і тепло. Євген Клопотенко пропонує приготувати з нього ніжне та пухке печиво з лимонною цедрою. Це десерт, у якому солодкість гарбуза та свіжість цитрусових утворюють ідеальний баланс.
Печиво виходить м’яким, повітряним та ароматним. Воно чудово смакує з чаєм, какао або молоком і зберігається до 4–5 днів у металевій коробці чи контейнері.
Інгредієнти:
-
350 г гарбузового пюре,
-
100 г масла,
-
90 г цукру,
-
10 г ванільного цукру,
-
цедра 1 лимона,
-
1 ст. л. лимонного соку,
-
350 г борошна,
-
1 ч. л. розпушувача,
-
борошно для формування печива,
-
цукрова пудра для декору.
Покроковий рецепт:
Крок 1: запечіть гарбуз у духовці до готовності протягом 20-25 хвилин при 180 градусах. Далі зробіть з гарбуза пюре. Для тіста потрібно 350 г пюре.
Крок 2: додайте до гарбуза 100 г мʼякого масла, 90 г цукру, 10 г ванільного цукру, цедру з 1 лимона та 1 ст. л. лимонного соку. Добре перемішайте.
Крок 3: Далі додайте 350 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Замісіть тісто.
Крок 4: Розділіть тісто на кульки вагою приблизно по 40 грамів (розміром з середню сливку).
Крок 5: Кожну кульку обваляйте у борошні та викладіть на деко з пергаментом.
Крок 6: Випікайте печиво протягом 20 хвилин при 180 градусах. Перед подачею прикрасьте випічку цукровою пудрою.