• UA
  • RU
  • «Фонд розвитку Кам’янського» передав міській лікарні понад півтонни медикаментів

    06 Травня, 2022

    5 травня волонтери ГО «Фонд розвитку Кам’янського» передали працівникам однієї з найбільших міських лікарень гуманітарний вантаж. Понад 500 кг медикаментів, перев’язувальних матеріалів та засобів особистої гігієни вже рятують пацієнтів, повідомили в громадській організації.

    Вантаж зібрав разом з однодумцями кам’янчанин Віталій Чернишов, що наразі перебуває поза межами рідного міста. Розповідає: допомогу надавали не лише українські громади, але й Сполучені Штати Америки – Сієтл, Мічіган, Чікаго та інші. Небайдужий містянин відгукнувся на заклик «Фонду розвитку Кам’янського» і в найкоротші терміни доправив гуманітарну допомогу в розпорядження волонтерів.

    «Не було жодних сумнівів, роздумів з приводу того, допомагати чи ні. Кам’янське – моя мала Батьківщина. І сьогодні наша сила й перемога – в єдності. Тому зробив все можливе, щоб якомога швидше необхідні медикаменти дістались пункту призначення», – говорить чоловік.

    У складі гуманітарного вантажу – різноманітні препарати, включаючи кровоспинні, а також дефіцитні спазмолітичні. За словами генерального директора медзакладу Ростислава Винара, лікарі працюють у посиленому режимі та надають допомогу при різних видах травм, зокрема вибухових.

    «Війна суттєво збільшила потік пацієнтів з характерними травмами. Наші лікарі системно надають допомогу, проте дійсно є потреба у специфічних препаратах. Вдячний волонтерам, які збирали та доставляли для нас цей вантаж», – зазначив він.

    Під час війни однією з найбільших проблем поставок гуманітарної допомоги є побудова логістичних ланцюгів, розповідає голова «Фонду розвитку Кам’янського» Максим Чехута. Втім, вирішенню цього питання сприяло керівництво міста та місцевої екологічної комісії.

    «Логістика під час війни – найбільша складність в гуманітарному секторі. Я звернувся з проханням до мера міста Андрія Білоусова та голови екологічної комісії Олександра Лукашова з проханням сприяти транспортуванню вантажу. Радий, що вдалось оперативно і вчасно здійснити доставку. Безмежно вдячний волонтерам, які, перебуваючи в різних кутках України, не забувають про рідне місто», – Чехута.

    Довідково. «Фонд розвитку Кам’янського» надає допомогу та підтримує військовослужбовців, бійців територіальної оборони, переселенців та родини, що через війну опинились у складних життєвих умовах.

    Існує нагальна потреба у продуктах харчування тривалого зберігання та засобах гігієни. Небайдужі мешканці Кам’янського можуть поповнити гуманітарний резерв Фонду за адресою: просп. Шевченка, 14.

    Допомогу приймають з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 17:00.

    Також діяльність «Фонду розвитку Кам’янського» можна підтримати фінансово (UAH, USD, EUR):

    UA653223130000026008000050770
    ЄДРПОУ 43107823

    Громадська організація «ФОНД РОЗВИТКУ КАМ’ЯНСЬКОГО»

    Призначення платежу: добровільний внесок.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Відомі результати Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН 2024

    Вчора, 15 травня, під час онлайн-трансляції на YouTube-каналі Малої академії наук України було оголошено результати...

    Шах і мат: у Каневі представник ТЦК прийшов на сесію міськради і вручив депутатам повістки

    У Каневі нового керівника територіального центру комплектування запросили для знайомства з депутатським корпусом, а він...

    Різанина через повістку: у Синельниково військовозобов’язаний наніс ножове поранення працівнику ТЦК

    Сьогодні, 18 травня, у місті Синельникове під час проведення військовослужбовцями ТЦК та СП заходів із...

    Кам’янське дощить! Прогулянка похмурим центром міста (фоторепортаж)

    Центр Кам’янського як маленький мегаполіс – навіть під час дощу хтось біжить по своїх справах...

    Квитки на поїзд онлайн: Укрзалізниця оновила сайт

    Укрзалізниця запустила оновлену версію сайту для придбання залізничних квитків. Ресурс розроблений за підтримки платіжної системи...