• UA
  • RU
  • У Кам’янському відбулася позачергова сесія міськради

    24 Червня, 2022

    24 червня у Кам’янському відбулася 20-та позачергова сесія міської ради. На засіданні, яке очолив міський голова Андрій Білоусов, зареєструвалося 32 депутати. Розглянули кам’янські обранці 18 питань.

    На початку сесії депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих внаслідок російської збройної агресії.

    Позачергову сесію скликали за пропозицією департаменту фінансів. Вносилися зміни до бюджету на 2022 рік. Також було розглянуто ряд інших нагальних питань, важливих для міста.

    «Окрім змін до бюджету, були розглянуті зміни до програми соціального захисту населення міста, програми підприємства «Транспорт». Також були розглянуті питання, пов’язані зі змінами в законодавстві щодо управління земельними ділянками: знято повноваження самоврядного контролю з департаменту комунальної власності. Тому при департаменті створюється управління, щоб громада мала змогу приймати рішення і опікуватися питаннями землеустрою», – розповіла Наталія Ктітарова, секретар Кам’янської міської ради.

    Серед іншого, депутати погодили зміни до програми соцзахисту, пов’язані зі зростанням числа внутрішньо переміщених осіб у Кам’янському. Йдеться про те, що переселенці повинні отримувати такі ж соціальні послуги, як і мешканці міста. Зокрема, це пов’язано з компенсацією щодо перевезення пільгових категорій. Зміни передбачають лише перерозподіл серед заходів: об’єм видатків не збільшується, тому що не зростає дохідна частина.

    Також на сесії було визнано таким, що втратило чинність, рішення Дніпродзержинської міської ради від 2000 року «Про затвердження Договору про поріднення міст Дніпродзержинська (Україна) і Бобруйська (Республіка Білорусь) та Угоди про партнерські відносини».

    Крім цього, розглядалося питання щодо фінансування субвенцій для Кам’янської районної адміністрації, затвердження положень деяких департаментів тощо.

    «Усі ці робочі питання необхідно вирішувати. Війна триває, але життя в місті продовжується, тому місто повинно працювати», – зазначила секретар міськради.

    Міський голова Андрій Білоусов подякував депутатам за спільну роботу: «Разом забезпечуємо порядок, роботу всіх систем життєзабезпечення. Вітаю всіх з наступаючим Днем Конституції, бажаю всім нам здоров’я, щастя і найскорішої перемоги України, щоб усі наші бійці поверталися додому живими та неушкодженими».

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Смак весни: вітамінний салат для вашого здоров’я

    Весна – ідеальний час для переходу до легших, більш свіжих та овочевих страв, а салати...

    На Кам’янське чекає потепління

    «Антициклон витіснить дощі з України і практично повсюди 27-28 квітня переважатиме суха красива погода із...

    24 квітня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    24 квітня в Україні ветеринарного лікаря. У вірян вшановують пам’ять великомученика Юрія Переможця. Іменини святкують...

    Генетичний прорив: Міжнародний день ДНК

    Щорічно 25 квітня планета відзначає наукове свято – Міжнародний день ДНК. Дата святкування обрана на...

    Бакалавр за три роки та зміна спеціальності під час навчання: що зміниться для студентів та закладів

    Зміни передбачені у Законі “Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку індивідуальних освітніх...