Осінь – ідеальний час для того, аби випробувати новий рецепт пирога.
Мало що може зрівнятися зі смаком саме домашнього пирога, тим паче якщо він від гуру кулінарного мистецтва – Євгена Клопотенка.
Рецепт пирога на кефірі з вишнею точно залишиться у вашому списку смачних страв цього року. Він простий, готується швидко і "не потрібно чекати, щоб тісто підійшло".
Інгредієнти:
Приготування:
Крок 1. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Вишню помийте та вийміть кісточки. Якщо у вас заморожені ягоди розморозьте їх та відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва волога. Зробіть тісто для пирога. У миску вбийте 3 яйця, додайте 200 г цукру, 10 г ванільного цукру та дрібку солі.
Крок 2. Добре збийте яєчно-цукрову суміш віничком до стану білої піни.
Крок 3. Влийте 250 мл кефіру 2,5% та знову перемішайте віничком до однорідного стану.
Крок 4. Додайте до суміші 300 г борошна та 10 г розпушувача.
Крок 5. Ще раз перемішайте до однорідного стану. Тісто за консистенцією має бути таке, як на оладки – стікати з віничка важкою стрічкою.
Крок 6. Роз’ємну форму діаметром 26 см повністю змастіть 25 г вершкового масла.
Крок 7. Акуратно викладіть тісто у форму для запікання і розрівняйте лопаткою.
Крок 8. Зверху на нього рівномірно викладіть 300-350 г розмороженої чи свіжої вишні без кісточок. Ставте випікатися пиріг на 45 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 9. Готовність пирога перевіряйте сухою дерев’яною шпажкою. Проколіть нею пиріг до дна, вона повинна вийти сухою і без тіста – тоді він готовий. Вишня зверху може залишитися трохи вологою. Дістаньте пиріг з духовки, дайте остигнути в формі, потім наріжте на порційні шматочки та посипте за бажанням цукровою пудрою.
Смачного!
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram