• UA
  • RU
  • До Кам’янського приїхав досвідчений хірург із США

    09 Листопада, 2022

    До Кам’янського прибув досвідчений американський хірург, який активно допомагає спеціалістам міської лікарні швидкої медичної допомоги. Кім Бі Райт – лікар з 20-річним стажем, який проводить складні операції у Анкориджі, що на Алясці. Медик не міг лишитися осторонь, коли в Україні почалася війна, і твердо вирішив допомогти українцям у боротьбі за свободу та незалежність. Міська влада та громадська організація «Фонд розвитку Кам’янського» оперативно відреагували на запит з Америки та допомогли Кіму потрапити до міста.

    «Коли спалахнула війна, я подумав, що можу запропонувати свої вміння для допомоги мешканцям України, які постраждали від агресії росіян. Мені дуже подобається тут знаходитися за запрошенням міського голови Андрія Білоусова. Дякую «Фонду розвитку Кам’янського» та меру, що організували проживання мені та моєму перекладачу. Також дякую, що допомагаєте в інших організаційних моментах, пов’язаних з містом», – сказав хірург.

    Кім у захваті від лікарні. Каже, що тут працюють справжні майстри справи і для нього велика честь бути частиною цього колективу.

    «Мені дуже приємно працювати в цій лікарні. Сподіваюся, ми зможемо допомогти вдосконалити вміння лікарів, дати їм щось нове. Я в захваті від персоналу лікарні. Хочу висловити подяку Ростиславу Винару, який запросив мене допомагати саме в цій лікарні», – наголосив доктор Кім Бі Райт.

    Медичний директор з невідкладної допомоги та реабілітації Ростислав Винар з початку війни приймає у лікарні поранених бійців. Каже, що така допомога та досвід – неоціненні. Тому дякує всім, хто допомагає та влаштовує подібні «трансфери» небайдужих професіоналів.

    «Він уже оперує, робить достатньо складні операції, навіть абсолютно нові за технологіями. Хочу подякувати, в першу чергу, міському голові Андрію Білоусову і керівництву міста за те, що вони створили хороші умови для перебування доктора Райта, за можливість працювати в нормальних умовах. Хочу подякувати «Фонду розвитку Кам’янського» за допомогу і благодійному фонду Всесвітньої допомоги Україні, який сприяв приїзду спеціаліста. Ми відчуваємо братське плече американського народу. Разом переможемо!» – зазначив Ростислав Винар.

    Кім дуже вражений сміливістю та стійкістю українського народу. Кам’янське американському спеціалісту дуже подобається, адже інколи нагадує йому рідні вулиці. Більш за все його, як і багатьох українців, засмучує те, що від війни страждають ні в чому не винні діти.

    «Українці – неймовірні. Я тільки-но писав листа додому, де казав, що мені дуже подобається гуляти вуличками Кам’янського. Люди дуже добрі, виховані та цивілізовані. Моє серце разом з вами, вам доводиться захищатися від нападів російської агресії. Я сфотографував дітей, які гралися у парку, і надіслав ці фото додому в Америку, щоб показати, що українські діти такі ж самі, як і наші. Вони хочуть зростати і не страждати від цих жахливих людей, які хочуть захопити всю Україну. Моє серце належить вам, діти України», – зізнався Кім Бі Райт.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    «Укрпошта» увійшла до першої світової четвірки за якістю та швидкістю доставки

    «Укрпошта» отримала бронзову медаль серед усіх пошт світу за якістю та швидкістю експрес-доставки (EMS Performance...

    Як війна вплинула на діяльність психологів Кам’янського: спецрепортаж до Всеукраїнського дня психолога

      23 квітня у нашій державі відзначають Всеукраїнський день психолога. За статистикою Міністерства охорони здоров’я,...

    38 років із дня Чорнобильської катастрофи. Незаперечні факти людської помилки, яка вплинула на увесь світ

    26 квітня Україна та світ відзначають День пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС.  З моменту будівництва...

    Чергову партію допомоги отримали захисники у Кам’янському

    Міський голова Андрій Білоусов спільно з депутатами від політичної партії «Бджола» Сергієм Миршавкою та Марком...

    Бакалавр за три роки та зміна спеціальності під час навчання: що зміниться для студентів та закладів

    Зміни передбачені у Законі “Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку індивідуальних освітніх...