• UA
  • RU
  • Кам’янчани можуть зареєструвати громадське об’єднання на порталі «Онлайн будинок юстиції»

    23 Січня, 2023

    Про послугу з реєстрації громадського об’єднання зі статусом юридичної особи на порталі «Онлайн будинок юстиції» повідомили в Кам’янському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги з посиланням на відділ державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Дніпропетровській області Управління державної реєстрації Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

    У процесі розвитку цифрових технологій змінюються взаємини громадянина та держави у різних сферах. Зокрема, для спрощення отримання громадянами адміністративних послуг на порталі «Онлайн будинок юстиції» є можливість подання в електронній формі заяви та документів для державної реєстрації громадського об’єднання зі статусом юридичної особи.

    Суть послуги полягає в тому, що заявник у будь-який зручний для себе час може подати заяву та документи на державну реєстрацію громадського об’єднання зі статусом юридичної особи в електронній формі, що дозволяє заощадити час та кошти, а також мінімізувати корупційні ризики, оскільки виключається прямий контакт заявника з державним реєстратором.

    Для подання заяви та документів в електронній формі громадянину досить мати доступ до мережі Інтернет та електронний цифровий підпис. Заявник здійснює вхід на порталі «Онлайн будинок юстиції» до персонального кабінету та формує заяву в електронній формі, долучає до неї електронні документи у форматі PDF для державної реєстрації та накладає на документи  електронний цифровий підпис.

    Особливість електронної послуги – в тому, що засновники організації, перебуваючи у різних місцях, можуть підписувати документи дистанційно. Після накладання електронного цифрового підпису всіма співзасновниками документи автоматично надсилаються державному реєстратору.

    Повідомлення про результати  розгляду заяви та документів упродовж трьох  робочих днів надсилається державним реєстратором на електронну адресу заявника.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити