• UA
  • RU
  • Аби рідні ніколи не дізналися, що таке життя в окупації: 19-річний кам’янчанин записався до однієї з бригад “Гвардії Наступу”

    07 Березня, 2023

    У ЦНАПі Кам’янського продовжується набір до Гвардії наступу. З кандидатами до штурмових бригад спілкуються нацгвардійці, поліціянти та прикордонники. Роз’яснюють процес відбору, консультують щодо умов служби. Серед добровольців і мешканець міста Андрій. Йому лише 19-ть, втім залишатися осторонь подій в країні хлопець не готовий. Заповнив анкету на вступ до бригади «Кара-Даг».

    «Набір до Гвардії наступу триває вже понад місяць. Ми знайомимо мешканців району з особливостями служби у штурмових бригадах. Проводимо збори на підприємствах. Співпрацюємо і з Центром зайнятості. Розказуємо про рекрутингову кампанію на ярмарках вакансій», – каже заступник начальника Кам’янської районної військової адміністрації Олег Карнацький.

    Виборювати перемогу на передовій 19-річний мешканець Кам’янського прагнув від початку повномасштабної війни. Та були якісь внутрішні сумніви, чи готовий. Хлопець продовжував навчатися. А ще – волонтерив. Втім, дізнавшись про набір до штурмових бригад, вирішив – його час настав.

    «Рідні підтримали. Єдине, що мама поточнила, чи дійсно я цього хочу? Після моєї ствердної відповіді – не перечила. А батько приймає кожне моє зважене рішення, – поділився доброволець Андрій. – Обрав бригаду Нацгвардії – «Кара-Даг». Хочу повезти родичів до Криму – вільного і українського».

    Вмотивованість – головна вимога до майбутніх бійців штурмових бригад. Та після заповнення анкети їх тестуватимуть. Дивитимуться на стан здоров’я та фізичну підготовку.

    «Нацгвардія має шість штурмових бригад. Зокрема шукаємо юристів і медиків, які працюватимуть у складі підрозділів. Потреба й у людях, котрі знаються на техніці – автомобілях та зброї», – зазначила інженер відділення радіозв’язку центрально-територіального управління Нацгвардії України Дарина Вавер.

    Після зарахування добровольця до Гвардії наступу на нього чекає підготовка. Тактична, домедична та вогнева. Спочатку індивідуальна, далі – у складі підрозділу. Доєднатися до штурмових бригад можна через ЦНАП або онлайн.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    У Камʼянському провели чергове засідання виконкому міської ради

    24 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Камʼянської міської ради. До порядку денного були включені...

    Кам’янські легкоатлети стали переможцями та призерами обласного чемпіонату

    23 та 24 квітня в місті Дніпро пройшов Чемпіонат Дніпропетровської області серед юнаків з легкої...

    До Всесвітнього дня ветеринара. Як російський ворог позбавляє спокійного життя – історія лікаря-ветеринара Романа Насретдінова

      Сьогодні  лікар-ветеринар Роман Насретдінов живе у Кам’янському, тут успішно функціонує його ветеринарна клініка «Фауна»...

    «Добробут» виконує ремонти у під’їздах Кам’янського

    Комунальне підприємство «Добробут» продовжує здійснювати ремонти у під’їздах будинків Кам’янського. Зокрема, розпочато ремонт 2-го під’їзду...

    На територію України насувається циклон: чого очікувати у Кам’янському

    Різко зміниться погода у середу. Сьогодні Україну накриє активний південний циклон, який принесе дощі та...