• UA
  • RU
  • Із 1 квітня на Дніпропетровщині розпочинається нерестова заборона

    24 Березня, 2023

    Із 1 квітня 2023 року в Дніпропетровській області розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми, повідомили у Дніпропетровському рибоохоронному патрулі.

    Зокрема, у Кам’янському та інших водосховищах вона триватиме з 1 квітня по 9 червня, у Дніпровському водосховищі – з 5 квітня по 18 червня, у Каховському водосховищі – з 10 квітня по 18 червня, на всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) в межах Дніпропетровської області – з 1 квітня по 20 травня, а у придаткових водоймах – з 1 квітня по 30 червня.

    Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство гачковими знаряддями з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі з перевищенням дозволеної добової норми вилову – 3 кілограми та 1 штука.

    Крім того, відповідно до Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України забороняється добування водних живих ресурсів у даний період. Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності.

    Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Ботулізм, коклюш і коронавірус: епідемічна ситуація на Дніпропетровщині

    Про поточну епідемічну ситуацію в регіоні повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Зокрема, у...

    Всеукраїнська акція «Листи до вільного Криму» триває на Дніпропетровщині

    На Дніпропетровщині триває акція «Листи до вільного Криму». Всіх охочих запрошують написати кримським політв’язням, яких...

    Пів року ґвалтував власну 5-річну племінницю: на Дніпропетровщині судитимуть педофіла

    Прокурори Синельниківської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом вчинення...

    Комунальні ухилянти: жителі Дніпропетровщини масово не сплачують послуги електропостачання

    Понад 116 тис. осіб, що проживають на Дніпропетровщині не сплатили жодного рахунку за світло з...

    Чи діятиме в Кам’янському на Великдень комендантська година

    Уже цими вихідними Україна відзначатиме Великдень – уже втретє під час повномасштабного вторгнення. Чи діятиме...