• UA
  • RU
  • Кам’янчани завоювали три медалі молодіжного чемпіонату Європи з шашок-100

    27 Березня, 2023

    Троє кам’янчан взяли участь у змаганнях з класичної, швидкої та блискавичної ігор молодіжного чемпіонату Європи з міжнародних шашок (вікова категорія до 27 років), які відбувалися у польському місті Julinek біля Варшави з 19 по 25 березня. За підсумками 7-денних шашкових баталій спортсменам вдалося вибороти 2 золоті та 1 бронзову нагороди.

    Слідом за турніром з «класики», який завдяки кращим додатковим показникам серед квартету лідерів виграв 16-річний майстер спорту Андрій Блоха (ДЮСШ №2, тренер – І.Губарєв), було проведено ще два євротурніри.

    24 березня відбувся чемпіонат з блискавичної гри (цей швидкоплинний вид програми також називають бліцом). У змішаному турнірі грали і юнаки, і дівчата. За підсумками 9-ти турів довготривалої 6-годинної боротьби ще одній вихованці шашкової школи міста Кам’янське, майстру спорту Вірі Попрузі (тренер – А.Панченко), яка зараз захищає кольори ДЮСШ №9 міста Дніпро, вдалося вибороти золоту нагороду серед дівчат. Слід зазначити, що цією перемогою студентка двох вишів – ДДТУ та ХНУРЕ – підтвердила свій минулорічний чемпіонський статус. Нагадаємо, що у 2022 році Віра також стала чемпіонкою Європи у бліці.

    Завершувалися молодіжні шашкові європерегони змаганнями з швидким контролем часу. І в цьому турнірі Кам’янське не залишилося без медалі. Протягом дня 17 юнаків та дівчат з 8-ми європейських країн виборювали звання кращого спортсмена Європи з шашок-100 серед молоді віком до 27 років. Ліпшого результату серед кам’янчан знов вдалося досягнути Андрію Блосі, який у 8-ми турах набрав 10 очок. Знов на його користь були кращі додаткові показники в боротьбі за 3-5 місця. І знов талановитому гравцеві посміхнулася шашкова удача, він фінішував третім.

    Могла бути в активі України ще одна медаль від кам’янчанина. 13-річний кандидат у майстри спорту Іван Суров (ДЮСШ №3, тренер – А.Губарєва) відчайдушно боровся в усіх трьох турнірах. Кращими виявилися результати в змаганнях з класичним та блискавичним контролями часу. За підсумками основного турніру у «класику», Іван разом із трьома іншими спортсменами поділив 1-4 місця. Але, на жаль, спортсмену не підкорилася тай-брейкова боротьба за 2-3 місця. Він фінішував четвертим. У бліці ж перемога в останньому турі допомогла Сурову не тільки посісти високу 8-му позицію з 19-ти учасників, але й вибити одну із конкуренток Віри Попруги в чемпіонській боротьбі за «золото» Євро серед дівчат.

    Всього ж українська молодь, представлена сімома гравцями з Дніпра, Запоріжжя та Кам’янського, виборола 8 нагород різного ґатунку з 18 можливих. І це – неімовірний успіх!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Кам’янські гандболістки стали срібними призерками чемпіонату України

    Відбулося нагородження призерів чемпіонату України з гандболу серед команд жіночої Вищої ліги. Про це повідомили...

    Кам’янчанка виборола 4-те місце на світовій першості з черліденгу

    Український фристайл-дует у складі кам’янчанки Єлизавети Тимофєєвої та львів’янки Анастасії Малошенко фінішував на 4-му місці...

    Нокаут у 2 раунді: український боксер Олександр Захожий став чемпіоном Європи

    Український супертяж із Запоріжжя Олександр Захожий (19-0, 15 КО) завоював вакантний пояс чемпіона Європи за...

    Юних велосипедистів Кам’янського та їх батьків запрошують на «Велодень Kids–2024»

    У суботу, 27 квітня, в Лівобережному парку Кам’янського відбудеться спортивно-масовий захід «Велодень Kids–2024». Організатором є...

    Протягом тижня спортсмени Дніпропетровщини здобули 88 медалей на міжнародних і всеукраїнських турнірах

    Протягом минулого тижня спортсмени регіону здобули 88 нагород. Серед них – 26 золотих, 31 срібна...