• UA
  • RU
  • У червні в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї

    03 Травня, 2023

    У червні в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї. Про це в інтерв’ю інформагентству «Інтерфакс-Україна» повідомив глава МВС Ігор Клименко.

    «У кожного громадянина буде свій електронний кабінет з повною інформацією про його зброю, про терміни перереєстрації, про перевірки, відмітки купівлі-продажу. А при купівлі зброю можна буде вибрати і замовити, не заходячи ані в підрозділи дозвільної системи, ані в магазин. Тобто буде максимально спрощена система придбання та продажу зброї», – зауважив Ігор Клименко.

    Основна мета Єдиного реєстру – щоб уся зброя, яка наразі є на руках у громадян, а це 1 мільйон 300 одиниць, була в реєстрі. Це ж стосуватиметься і нової зброї, яка надходитиме в Україну:

    «Реєстр допоможе правоохоронній системі контролювати розповсюдження зброї. Треба зробити все для того, щоб українці відчували безпеку. Повернення відчуття безпеки після війни нашим громадянам – це перше, що має зробити держава і безпосередньо система МВС. Для цього зброя має бути облікована, контрольована та мають бути чітко виписані правила її носіння або використання», – наголосив міністр.

    Запуск роботи Єдиного реєстру запланований на 23 червня 2023 року. За кілька тижнів його вже запустять у тестовому варіанті.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Міський голова Андрій Білоусов разом з керівником ГО «Патріот-2015» Павлом Некритим побували сьогодні на Харківському напрямку

    Міський голова Андрій Білоусов разом з керівником ГО «Патріот-2015» Павлом Некритим побували сьогодні на Харківському...

    До уваги пасажирів: ускладнено рух трамвая № 2

    По технічним причинам тимчасово вагони курсують по схемі руху: пл.ДМК – ДЕПО-2. Адміністрація підприємства просить...

    Міський голова Андрій Білоусов проінспектував хід виконання робіт з облаштування трьох укриттів

    Минулого року на баланс КП «Добробут» були передані три бомбосховища, попередні власники яких за рішенням...

    Встановлення інвалідності: змінено перелік документів для проходження МСЕК

    Внаслідок війни збільшилася кількість осіб, які потребують встановлення інвалідності, значну частину яких складають військовослужбовці. У...

    13 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    13 травня в Україні День кульбаби. Віряни вшановують пам’ять мучениці Гликерії. Іменини святкують Яків та...