• UA
  • RU
  • Сьогодні – день літнього сонцестояння: що обов’язково варто зробити

    21 Червня, 2023

    Якщо є можливість, цього дня вирушайте за місто або принаймні виходьте на прогулянку.

    У 2023 році найдовший день і найкоротша ніч року припадає на середу, 21 червня. Цього дня сонце зійшло о 03.46 ранку та зайде о 20.13 вечора. Тобто найдовший день триватиме 16 годин 27 хвилин. За визначенням, саме відсьогодні у Північній півкулі починається літо.

    Момент, коли центр Сонця буде проходити через найпівнічнішу точку екліптики (це точка літнього сонцестояння) спостерігатимемо о 17:57 за київським часом.

    Взагалі, день літнього сонцестояння у наших пращурів вважався особливо містичним. У цей день люди наділяли Сонце величезною магічною силою і вірили, що всі вчинки та думки, які проявляються в цей момент, потім повертаються назад в десятикратному розмірі. Це день позитивної енергетики, тому лаятися, кричати або підвищувати голос не варто.

    За переказами, в літнє сонцестояння вся вода набувала особливих магічних властивостей, тому будь-які водні процедури на початку 20-х чисел червня вважалися дуже корисними для здоров’я.

    У давнину в день літнього сонцестояння люди збирали цілющі трави, так як вважалося, що в цей період лікувальна сила рослин зростає в кілька разів. Люди обливалися водою, плели вінки, ворожили, стрибали через багаття і спалювали опудало у вигляді колеса, що символізувало Сонце (Ярило).

    Також у цей день можна загадувати бажання, які обов’язково збудуться. Варто про це лише попросити.

    А щоб привернути прихильність Сонця, варто носити яскраві кольори (помаранчевий, червоний, жовтий). Або хоча б додати до образу золоті прикраси чи інші аксесуари золотавих відтінків.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити