Як повномасштабна війна змінила роботу "дитячої" поліції Кам’янського

09 Липня, 2023 | Місто |

8 липня відзначалася річниця створення служби ювенальної превенції. З цієї нагоди поліцейські ювенальної превенції Кам’янського районного управління поліції розповіли, як війна вплинула на їх роботу й додала нових обов’язків, як вони несуть службу в умовах воєнного стану.

Заступниця начальника сектору ювенальної превенції Любов Головій розповіла, що серед основних завдань служби на сьогодні є робота з дітками із внутрішньо переміщених родин, які виїхали з окупованих територій:

"На території міста Кам’янське та району зараз проживають близько 5 тис. таких дітей. Ми відстежуємо, до яких закладів освіти розподілили малечу з родин ВПО, де їх навчається найбільше".

Як повномасштабна війна змінила роботу

Ці родини перебувають у постійному фокусі уваги поліцейських.

На сьогодні у Кам’янському районному управлінні поліції працюють 7 ювенальних поліцейських. Вони налагодили взаємодію з психологами, лікарями, благодійниками, залучили центри надання соціальних послуг, службу у справах дітей.

Також правоохоронці співпрацюють із дитсадками, куди прибули діти-переселенці та малеча з особливими освітніми потребами, яким буває важко зорієнтуватися та адаптуватися до нових умов. Разом з дітьми вони виготовляють обереги для військовослужбовців Збройних сил України.

Як повномасштабна війна змінила роботу

У багатьох дітей-переселенців батьки зараз перебувають на фронті, під постійними обстрілами. Тож у ці вироби малеча вкладає усю свою любов та мрії про швидке закінчення війни, повернення додому та зустріч з рідними людьми.

"Дітки нам довіряють, діляться своїми переживаннями, особистими думками, потаємними бажаннями. Ми дуже цінуємо це", – зазначають поліцейські.

Як повномасштабна війна змінила роботу

За матеріалами Кам’янського районного управління поліції

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити