• UA
  • RU
  • Рідні загиблого в бою кам’янчанина Ігоря Хитушко просять підтримати петицію про присвоєння йому звання «Герой України»

    24 Липня, 2023

    Родина загиблого в бою кам’янчанина Ігоря Хитушко закликає підтримати петицію про присвоєння йому посмертного звання «Герой України».

    «Допоможіть будь ласка зібрати підписи щодо присвоєння моєму батькові Хитушко Ігорю Федоровичу звання героя України (посмертно)», – звернулася до редакції «Міської інформаційної служби» донька Героя.

    Донька загиблого кам’янчанина закликає підтримати петицію про присвоєння Ігорю Хитушко посмертного звання «Герой України»

    Ігор Хитушко вступив до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення, 13 березня 2022 дав присягу у вірності Українському народу. Захищав Україну на донецькому напрямку – Курахово та Покровськ.

    Із квітня місяця цього року стояв на напрямку Хромове (6,8км від Бахмуту) разом із своєю ротою. Постійно штурмуючи окупантів, був вірний і відданий Батьківщині до останнього подиху. Та поклав найцінніше – своє життя за волю українського народу 4 травня 2023 на напрямку смт. Хромове (Бахмутьський район). Під час виконання штурмових дій, поранення, які він отримав на полі бою, були несумісні із життям – 2 кулеметних поранення у голову не надали навіть віри в можливість вижити.

    У період з 04.05.2023 до 27.05.2023 Ігор Хитушко вважався зниклим безвісти, увесь цей час його тіло знаходилося на полі бою під сильними обстрілами без можливості транспортування.

    «Він один із тих, хто перший штурмував позиції ворога. Завдання, яке під силу далеко не кожному. Надійна опора командира. Будь-яке завдання виконувалося ним точно і вчасно. Та повага, якою він користувався в колективі, вона дуже серйозна» – саме так про Ігоря Хитушко відгукуються його побратими.

    Родина Ігоря вважає, що вшанування його пам’яті є важливим для увічнення слави Героїв.

    Підписати петицію можна за посиланням.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Де в Кам’янському можна придбати солодощі та квіти до поминальних днів

    Для максимального задоволення потреб мешканців у товарах та послугах, а також недопущення несанкціонованої торгівлі на...

    Кам’янчанин став бронзовим призером Чемпіонату Європи з армрестлінгу

    8-9 травня у столиці Словацької республіки місті Братислава відбувся чемпіонат Європи з армрестлінгу серед пара-спортсменів....

    Гастрономічний оазис: смак літа у вашій тарілці

    Літо – це час яскравих смаків та свіжих продуктів. І немає нічого кращого, ніж створити...

    Зв’язок з померлими: світлий четвер

    Світлий четвер – четвертий день після Великодня називають ще Пасхою мертвих, адже сьогодні потрібно згадати...

    У Кам’янському стартував творчий проєкт «АРТ-терапія – лікуємо мистецтвом»

    У Кам’янському стартував довгостроковий творчий проєкт «АРТ-терапія – лікуємо мистецтвом». Викладачі мистецьких шкіл міста, бібліотекарі,...