За донати маскувальні сітки виготовляти: як БФ "Ми з Кам’янського" допомагають українським захисникам

16 Жовтня, 2023 |

На лівобережжі біля кіноконцертного залу "Мир" відбувся благодійний ярмарок на підтримку Збройних сил України. Автором та виконавцем ідеї виступив БФ "Ми з Кам’янського" в рамках міської програми "МИ РАЗОМ", створеної задля підтримки волонтерів та благодійних організацій міста.На заході можна було не тільки придбати вироби ручної роботи та смаколики, а ще й долучитися до плетіння маскувальних сіток.

Голова благодійного фонду "Ми з Кам’янського" Валерій Пархомчук зазначає, що серед військових часто виникає черга на замовлення маскувальних сіток, тож волонтери  намагаються якнайшвидше закрити потреби для всіх підрозділів, на підтвердження показує прапор із вдячними підписами захисників та захисниць України.

"Всі кошти, які нам надходять, ми витрачаємо на закупівлю спанбонду, ниток, сіток тощо. Дуже дякую всім небайдужим кам’янчанам, які долучилися до ярмарку і приготували смачну випічку та чудові вироби власними руками".

Закликає кам’янчан бути більш активними у допомозі українським військовим і депутат Кам’янської міської ради, представник БФ "Ми з Кам’янського" Андрій Дроговоз.

"Війна не пройшла, війна йде, тож не треба заспокоюватися, потрібно донатити і допомагати. Ми тільки разом зможемо подолати ворога та вибороти свою свободу".

У плетінні маскувальних сіток головне – концентрація та позитив, тоді швидше йде процес, запевняє переселенка з Авдіївки, Тетяна Миколаївна. Сьогодні у фонді "Ми з Кам’янського" волонтерить 33 таких як вона внутрішньо переміщених особи.  На ярмарок жінка завітала із донькою Надією та онучкою Вірою. У Кам’янському вони вже півтора роки.

"Під час плетіння маскувальних сіток я відчуваю заспокоєння та задоволення. Тут гарний колектив зібрався і я відчуваю, що допомагаю. Тим більше, коли приїздять хлопці за сітками, вони говорять напрямок, куди їдуть ці сітки, і коли говорять, що Авдіївка, на душі стає тепліше".

Ярмаркують, не забуваючи про головну місію, і дорослі, і малі. Ігор прийшов із синочком Максимом, хлопчик обрав брошку, яку подарує мамі.

"Дуже важливо проводити такі заходи. У мене два брати на фронті – один на Донецькому, а інший на Запорізькому напрямку, тож ніхто інший відчуваю все відчуваю. Можу сказати, що всі ми українці стали великою родиною, хоч і не маємо кровних зв’язків, ми об’єдналися заради найголовнішої мети – і це розчулює та вражає водночас".

За словами організаторів у рамках благодійного ярмарку вдалося зібрати – близько 11-ти тисяч гривень. Ще один приклад того, як малими силами наближаємо велику Перемогу.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Відомий спортсмен із Кам’янського здав кров для українських захисників

13 вересня, напередодні Всеукраїнського дня фізкультури, відомий спортсмен із Кам’янського Іван Стефанський здав кров для...

"Епоха. Людина. Портрет": в Кам’янському відбулася виставка з нагоди дня міста

На День міста в історичному музеї Кам’янського пройшла художньо-етнографічна виставка "Епоха. Людина. Портрет". На сьогоднішній...

Молодих кам’янчан запрошують взяти участь в опитуванні

Центр молодіжних ініціатив проводить дослідження щодо бачення сучасного молодіжного центру у Камʼянській міській територіальній громаді....

Якої погоди очікувати у Кам’янському 13 вересня

13 вересня кам’янчанам знадобляться парасольки. У Кам’янському хмарна погода буде триматися до самого вечора. Увечері...

Якої погоди очікувати у Кам’янському 18 вересня

18 вересня кам’янчанам знадобляться парасольки. Хмарна погода триматиметься в Кам’янському до самого вечора. Вранці та...