• UA
  • RU
  • Президент внесе до Ради законопроект про множинне громадянство

    22 Січня, 2024

    У своєму відеозверненні до Дня Соборності України Володимир Зеленський зазначив, що внесе до Верховної ради законопроєкт щодо множинного громадянства.

    “Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства”, — повідомив Президент.

    Даний законопроєкт дасть змогу мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу (окрім громадян країни-агресора). Конкретно йдеться мова про тих, хто в різні хвилі еміграції вимушено залишив Батьківщину, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки. Також, законопроект дасть можливість отримати українське громадянство і для іноземних добровольців, які пліч-о-пліч борються за нашу державу.

    “Іноземні добровольці, які стали на захист України, усі, хто воює за свободу України, як за рідну Батьківщину. І Україна стане для них такою. Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, соборної, єдиної України”, — додав Зеленський.

    Президент підкреслив, що всі: хто не забув власного коріння та не дає світу забути про Україну, українці за походженням, які давно довели, що є українцями за духом, після багатьох років очікування нарешті мають стати українцями й за паспортом на законодавчому рівні.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Свято маленьких велетнів: Міжнародний день чихуахуа

    Чихуахуа, ці маленькі собачки з великим характером, святкуються в світі не тільки за їх компактність...

    Відомі результати Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН 2024

    Вчора, 15 травня, під час онлайн-трансляції на YouTube-каналі Малої академії наук України було оголошено результати...

    Автівки яких моделей найчастіше купують в Україні

    У квітні найбільшими регіональними ринками нових легкових авто в Україні були місто Київ, Київська, Дніпропетровська,...

    Кам’янчани в Інстаграм: з Днем вишиванки!

    Інстаграм – це особлива соціальна мережа, яка об’єднує нас усіх у важливі свята. День Вишиванки...

    Єднаємось заради спільної допомоги, – ГО «Бджола»

    15 травня до працьовитих майстринь міського волонтерського об’єднання «Жіноча сотня «З Любов’ю» Кам’янського завітали представники...