Корисна порада: "Виростити мікрогрін в домашніх умовах. Казка чи реальність?"

Виростити мікрогрін в домашніх умовах не казка, а дуже реальна і корисна справа.

Мікрогрін – це молоді паростки різних рослин, які містять багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Їх можна використовувати для прикраси страв, салатів, сендвічів і смузі.

Для вирощування мікрогріну вам потрібно:

Вибрати насіння рослин, які вам подобаються і які не містять токсичних речовин. Наприклад, підходять салат, редька, рукола, гірчиця, горох, сочевиця, пшениця, ячмінь, амарант, буряк, шпинат і багато інших. Не підходять насіння з сімейства пасльонових, такі як помідори, картопля, баклажани, перець, оскільки вони містять соланін, який може бути шкідливим для здоров’я.

Придбати контейнер для пророщування, який може бути пластиковим або дерев’яним, з отворами для стоку води. Розмір контейнера залежить від кількості насіння, яке ви хочете висіяти. Зазвичай достатньо контейнера глибиною 3-5 см і площею 20-30 см.

Підготувати субстрат для пророщування, який може бути ґрунтом, гідрогелем, килимком із лляного або кокосового волокна, ватою, марлею, папером або тканиною. Субстрат повинен бути чистим, вологим і повітропроникним. Якщо ви використовуєте ґрунт, то він повинен бути родючим, розсипчастим і без домішок.

Замочити насіння в теплій воді на 6-12 годин, якщо воно велике і тверде, таке як горох, квасоля, кукурудза, рис. Якщо насіння дрібне і тонке, таке як салат, редька, рукола, то його можна висіяти одразу без замочування.

Висіяти насіння на субстрат, розподіляючи його рівномірно і не густо. Насіння не потрібно присипати ґрунтом або іншим субстратом, достатньо лише злегка придавити його до поверхні. Якщо ви використовуєте килимок, то він повинен бути добре просочений водою.

Покрити контейнер з насінням прозорою кришкою або плівкою, щоб створити парниковий ефект і підтримати вологість і температуру. Контейнер слід ставити в тепле і темне місце, наприклад, в шафу або під ліжко. Температура повинна бути 20-25 градусів.

Перевіряти насіння кожен день, поливати його водою з пульверизатора або занурювати контейнер у воду на кілька секунд, щоб субстрат не висихав. Вода повинна бути чистою і кімнатної температури. Не допускати переувлажнения субстрату, оскільки це може призвести до гнильці і плісняви.

Коли насіння проклюнеться, зазвичай це відбувається на 2-4 день, зняти кришку або плівку і перенести контейнер на світле місце, але не на пряме сонячне світло. Це сприятиме розвитку хлорофілу і зеленого кольору паростків. Якщо ви вирощуєте мікрогрін в зимовий період, то можете використовувати спеціальні лампи для освітлення.

Збирати врожай мікрогріну, коли паростки досягнуть висоти 5-10 см, зазвичай це відбувається на 5-15 день. Для цього потрібно відрізати паростки ножицями або ножем на рівні субстрату. Мікрогрін можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері або пакеті до 7 днів.

Ось так просто і швидко можна виростити мікрогрін в домашніх умовах і насолоджуватися свіжою і смачною зеленню.

Сподіваюся, що моя порада вам допоможе.
Бажаю вам успіхів і смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Якої погоди очікувати у Кам’янському 18 вересня

18 вересня кам’янчанам знадобляться парасольки. Хмарна погода триматиметься в Кам’янському до самого вечора. Вранці та...

Міський голова Андрій Білоусов привітав кам’янчан з Днем міста.

Сьогодні наше рідне місто відзначає 274-й день народження. "У той час, коли наші захисники і...

Уночі на території Кам’янського надзвичайних подій не сталося

Про ситуацію в місті станом на ранок 19 вересня інформував Кам’янський міський голова Андрій Білоусов....

"Епоха. Людина. Портрет": в Кам’янському відбулася виставка з нагоди дня міста

На День міста в історичному музеї Кам’янського пройшла художньо-етнографічна виставка "Епоха. Людина. Портрет". На сьогоднішній...

Світом поширюється новий вид COVID-19

Новий варіант COVID-19 під назвою XEC поширюється по всьому світу і незабаром може стати домінуючим. Як...