• UA
  • RU
  • Провокаторам світить 5 років тюрми: чи продовжать польські фермери страйк?

    14 Лютого, 2024

    Нагадаємо, що 11 лютого польські фермери почали наносити шкоду українському майну, протестувальники зрізали пломби з українських вантажівок і розсипали зерно, яке мали транзитом везти через Польщу до Литви.

    Районна прокуратура міста Хелм Люблінського воєводства розпочала розслідування за фактом висипання зерна з українських вантажівок перед переїздом у Дорогуську. Розслідування розпочато за двома напрямами: знищення майна та порушення митної безпеки. Розгляд у справі триває. Розслідування веде районна прокуратура міста Хелм. Провокаторам загрожує покарання до пʼяти років увʼязнення, повідомила прессекретар районної прокуратури Любліна Агнешка Кемпка.

    Аграрний міністр Польщі Чеслав Секерський заявив з приводу інциденту з розсипанням зерна на кордоні, що “це неправильна форма протесту, але її часто використовують фермери різних країн”. Він додав, що фермери не стримали своїх емоцій, бо перебувають у дуже важкій економічній ситуації. За словами міністра, напередодні початку весняно-польових робіт у них немає грошей на купівлю добрив та засобів захисту рослин.

    “Важко не зрозуміти їхнього розпачу… Від імені польських фермерів я перепрошую за такий акт розпачу і прошу розуміння їхньої виключно важкої ситуації”, – йдеться в його заяві.

    Поляки не збираються зупинятися

    Вже із понеділка, 12 лютого, польські протестувальники розширили блокаду на кордоні з Україною до п’яти пунктів пропуску. У чергах на заблокованих пунктах пропуску опинилися понад тисяча українських вантажівок. У вівторок, 13 лютого, польські фермери частково заблокували шостий пункт пропуску на кордоні з Україною – “Корчова – Краковець”.

    Наростання протестних настроїв між тим триває. З 20 лютого польські фермери обіцяють заблокувати усі пункти пропуску на кордоні між Польщею та Україною, в тому числі перевантажувальні залізничні станції й морські порти.

    Протестувальники закликають громадськість підтримати свою акцію. Вони аргументують свої дії тим, що спрямовані на “забезпечення продовольчої безпеки країни”.

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Використання багатофункціональних спортивних комплексів у Камʼянському – безкоштовне

    “Шановна громадо! Минулого тижня до мене в соціальній мережі звернулась мешканка міста з приводу встановлення...

    Останній шанс: що посадити на городі до кінця травня

    Травень добігає кінця, але це не означає, що ви запізнилися зі своїми садово-городніми планами. На...

    Суд виніс вирок кам’янчанину, який жорстоко побив 8-річного хлопчика

    До 7 років за ґратами засуджено чоловіка, який завдав малолітній дитині тяжких тілесних ушкоджень. Про...

    У Кам’янському районі створили величезну «вишиванку»

    15 травня студенти та викладачі Бахмутського педагогічного фахового коледжу стали активними учасниками патріотичної стрітарт-акції «Вишиванка...

    Кам’янчани знову можуть замовляти індивідуальні номерні знаки

    Популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для замовлення, – повідомили в Міністерстві внутрішніх...