• UA
  • RU
  • Чи закриють Telegram в Україні: офіційний коментар

    29 Лютого, 2024

    28 лютого за ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова, відбулося засідання круглого столу на тему: “Журналістські стандарти та професійна етика в умовах війни”.

    “Ключовою ідеєю цього круглого столу було почути про болючі аспекти, пов’язані з роботою журналістів в умовах війни, та етичні виклики, що ставить такий надзвичайний стан”, – зазначив Голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин та додав, що важливим пунктом сьогоднішньої зустрічі має стати наголос щодо невтручання політиків у даний процес.

    Не обійшли співрозмовники увагою і тему загрози національній безпеці від соціальної мережі “Telegram”. Учасники круглого столу висловили переконання, що необхідно шукати шляхи для заборони її діяльності в Україні.

    Голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що заборонити чи заблокувати Telegram в Україні неможливо.

    “Заборонити/заблокувати Телеграм в Україні неможливо і наразі це питання так не стоїть. Повірте, знаю про що кажу. І взагалі, треба розділяти медіа в Телеграмі, які люди читають, а також спілкування в Телеграмі між собою. Читати медіа і користуватися месенджером в спілкуванні та пересилати чутливі документи – це різні речі. І на це треба звертати увагу.”

    Також Андрій Коваленко наголосив, що при спілкуванні в месенджерах важливо дотримуватися певних правил по нерозголошенню певної інформації, яка стосується воєнних дій у нашій державі.

    “Проукраїнські медіа в ТГ вибили проросійські канали з нашого інформаційного простору. І це важлива складова інфобезпеки. Просто потрібно розумно працювати з цими медіа для захисту країни від ворожих вкидів та ІПСО. І далі душити проросійські сегменти медіаполя разом.”

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    «Ми янголи в білих халатах»: старша медична сестра Галина Перекрест про милосердя до хворих важливість сестринської справи та любов до професії 

    Щорічно, 12 травня в Україні, як і в усьому світі відзначають Міжнародний день медичної сестри....

    ГО «Молода Бджола» провела в Кам’янському важливий тренінг для молоді

    Із 13 травня стартував «Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я». Громадська організація «Молода...

    Кам’янчани знову можуть замовляти індивідуальні номерні знаки

    Популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для замовлення, – повідомили в Міністерстві внутрішніх...

    17 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    17 травня в Україні День пульмонолога. Віряни вшановують пам’ять апостола Андроника і святої Юнії. Іменини...

    Міністр освіти і науки розповів про зміни викладання предмету «Захист України»

    Освітню програму дисципліни «Захист України» повністю переписали, прибравши радянський підхід. Більш того, викладання за новою...