• UA
  • RU
  • Без українців не було б мільярдного прибутку для польських авікомпаній

    01 Березня, 2024

    Аеропорт Жешува не перевищив би одного мільйона пасажирів у 2023 році, якби ним не користувалися українці. Авіакомпанія LOT також не мала б мільярдних прибутків і понад 10 мільйонів пасажирів, пише money.pl.

    Протягом останніх двох років Україна була єдиною великою країною в Європі без цивільного повітряного сполучення. Однак українці все ще літають з аеропортів Румунії, Словаччини, Угорщини, але насамперед Польщі. Пасажирська активність з України сприяє підвищенню ефективності польських аеропортів та авіаперевізників, зокрема LOT Polish Airlines.

    Пасажири з України становлять додатковий попит на пасажирські авіаперевезення до Польщі та з Польщі. Саме тому трафік може досягти допандемічного рівня вже в липні 2023 року. Інша компанія – Finnair, яка як і LOT до пандемії, покладалася на трансферні перевезення з Азії на захід, оцінює Олів’є Янковець, генеральний директор Міжнародної ради аеропортів (Airport Council International).

    Напрямок: захід

    Через пандемічні обмеження LOT була відрізана від ринків Далекого Сходу. Прибутковому поверненню на ці маршрути завадило закриття найкоротших маршрутів над Сибіром. У своїй новій стратегії польська авіакомпанія зосередиться на розвитку маршрутів до трансатлантичних рейсів. Це стало дуже привабливою пропозицією для України,  розповів Домінік Сіпінський, аналітик авіаційного ринку.

    «Українські пасажири, літаючи у західному напрямку, а особливо через Атлантику, на літаках LOT, обсяг авіаперевезень у липні 2023 року досяг допандемічного рівня. Пасажири з України створюють додатковий попит на авіаперевезення до та з Польщі, що позитивно впливає на польський авіаринок».

    У 2023 році аеропорт Жешув-Ясьонка перевищив поріг в один мільйон зареєстрованих пасажирів. Рейси до та з Варшави здійснюються за цим маршрутом п’ять разів на день. У літньому сезоні буде запущено пряме сполучення з Гданськом та відновлено сполучення з Нью-Йорком. Lufthansa також повернулася до Жешува, сподіваючись залучити частину цього трафіку до своїх хабів у Франкфурті та Мюнхені. Лоукости Wizz Air і Ryanair також здійснюють польоти.

    10 мільйонів пасажирів і мільярд прибутку: українці допомогли LOT

    Наприкінці минулого року польська авіакомпанія LOT перевезла понад 10 мільйонів пасажирів і зафіксувала рекордне заповнення літаків протягом року. Перевізник також оголосив, що його чистий прибуток перевищить мільярд злотих. Роком раніше результат становив 113 млн. злотих, а в рекордному 2019р. – 68,8 мільйона злотих.

    Раніше ми писали: Знищено більше 160 тонн українського зерна: польський вандалізм продовжується

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Минув півфінал Євробачення: український тріумф та чому поляки закликають не голосувати за Україну

    У Швеції відбувся перший півфінал Євробачення, в межах якого 15 учасників змагалися за право представити...

    Увага, шахраї! Як захистити себе та свої гроші

    У світі, де кожен з нас пов’язаний з Інтернетом, безпека в цьому віртуальному просторі стає...

    Цуценя вижило після чотирьох прильотів та тиждень знаходилось під завалами: як рятували малечу на Дніпропетровщині

    В одну із домівок Нікополя ворожі снаряди прилітали вже чотири рази. Після четвертого прильоту цуценят...

    До уваги пасажирів: ускладнено рух трамвая № 2

    По технічним причинам тимчасово вагони курсують по схемі руху: пл.ДМК – ДЕПО-2. Адміністрація підприємства просить...

    Громади Кам’янського району долучилися до акції «За чисте довкілля»

    Щороку в рамках акції «За чисте довкілля» об’єднуються тисячі людей по всій країні, щоб спільними...