• UA
  • RU
  • На Дніпропетровщині покращують метод вирощування сіянців

    12 Березня, 2024

    У лісництвах філій Східного лісового офісу мінімізують фінансові та фізичні затрати за допомогою вирощування сіянців у коробах.

    Їх встановлюють для одержання максимальної кількості садивного матеріалу з одиниці площі. При правильному облаштуванні, після появи сходів, сіянці в таких коробах потребують лише поливу та притінення. Потреба у таких заходах, як прополювання та видалення забур’яненості – майже відсутня. Після реформи лісової галузі таку технологію вирощування використовують у кожному лісництві.

    Технологія виготовлення коробів для сіянців проста: під низ стелиться шар кори або щебеню, потім шар ґрунтосуміші, попередньо обробленого проти шкідників, грибкових захворювань та бур’янів, потім все заливається водою, щоб земля максимально просіла. Далі йде вирівнювання поверхні ґрунту, а при сталій добовій температурі висівається насіння.

    На одному квадратному метрі коробу вирощується близько 1 200 сіянців. У ліснівництвах філій Східного лісового офісу загальна площа коробів становить більше 1400 м.кв., а їхнє влаштування продовжується.

    Самі ж працівники лісництв називають короби “яслами”, порівнюючи сіянці з малечею у дитячих садочках. Та й доглядають за цими яслами наче за дітьми, вкладаючи у вирощування саджанців не лише власний труд, а й любов та щиру турботу.

    Раніше ми писали: На Дніпропетровщині прижилася евакуйована сосна

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Ворожий обстріл Дніпропетровщини забрав життя двох залізничників

    Унаслідок ворожого обстрілу залізничної інфраструктури Дніпропетровщини, що стався 15 травня, загинули двоє оглядачів-ремонтників вагонів. Сумну...

    Житель Кам’янського району обкрадав своїх сусідів

    У П’ятихатках поліцейські повідомили про підозру 33-річному чоловіку. В одному випадку підозрюваний викрав гроші та...

    У Кам’янському районі будують новий Центр надання адмінпослуг

    У Жовтих Водах зводять новий Центр надання адміністративних послуг. Конструкція буде модульною. Після завершення робіт...

    Кам’янське дощить! Прогулянка похмурим центром міста (фоторепортаж)

    Центр Кам’янського як маленький мегаполіс – навіть під час дощу хтось біжить по своїх справах...

    Ніч у Кам’янському минула тихо – міський голова

    Про ситуацію в місті у ранковому зверненні повідомив Андрій Білоусов: «Доброго ранку, рідне місто! Ніч...