• UA
  • RU
  • Увага рибалкам: з квітня розпочинається нерестова заборона

    22 Березня, 2024

    З квітня 2024 року в Дніпропетровській області розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. У Кам’янському водосховищі вона триватиме з 8 квітня по 16 червня.

    Відповідно до Правил любительського рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство гачковими знаряддями лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ (межі визначені у наказі). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – 3 кілограми та 1 шт.

    Крім того, відповідно до Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України забороняється добування водних живих ресурсів в даний період.

    Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 17 000 до 51 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

    Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Міський голова Андрій Білоусов проінспектував хід виконання робіт з облаштування трьох укриттів

    Минулого року на баланс КП «Добробут» були передані три бомбосховища, попередні власники яких за рішенням...

    Міський голова Андрій Білоусов разом з керівником ГО «Патріот-2015» Павлом Некритим побували сьогодні на Харківському напрямку

    Міський голова Андрій Білоусов разом з керівником ГО «Патріот-2015» Павлом Некритим побували сьогодні на Харківському...

    Дихай вільно: всесвітній день обізнаності про астму

    Астма залишається однією з найбільш поширених та серйозних захворювань дихальних шляхів у всьому світі. Кожен...

    8 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    8 травня в Україні День пам’яті та примирення. У вірян – Світла середа. Іменини святкують...

    До уваги рибалок: до 16 червня діє нерестова заборона

    На Кам’янському водосховищі нерестова заборона триває з 8 квітня по 16 червня. Відповідно до Правил...