• UA
  • RU
  • У музеї Кам’янського відзначили День хіджабу

    07 Лютого, 2022

    У музеї історії Кам’янського вдруге пройшов захід до Дня хіджабу. Ця дата започаткована у 2013 році й відзначається у перший день останнього місяця зими аж у 140 країнах світу. Кам’янські мусульманки розповіли громаді історію хіджабу, особливості його носіння та основні принципи ісламу.

    За релігійними приписами, розповідає імам ісламської громади Кам’янського Віталій Оверко, жінки носять хіджаб, щоб максимально закрити тіло і не показувати красу нікому, крім свого чоловіка.

    Проте, вибір мусульманок не завжди підтримується суспільством. Часто жінки в хіджабах стикаються з насмішками, а то й взагалі вимогами зняти хустку. Це все і спровокувало заснування Всесвітнього дня хіджабу і початок руху мусульман за право дотримуватись приписів корану.

     

    Захід з нагоди Всесвітнього дня хіджабу

     

    Кам’янчанка Олена Вакка вже два роки, як прийняла іслам. Розповідає, що своїм переконанням вірна, проте, й сама не раз стикалася з непорозумінням громади. Одного разу жінці навіть після успішних співбесід все одно відмовили в роботі через вбрання.

     

    Кам’янчанка Олена Ваккаприйняла іслам 2 роки тому

     

    Мусульмани переконані – непривітне ставлення спровоковане незнанням людей та стереотипами щодо представників їхньої релігії.

    «Це можливість розповісти людям про нашу релігію, про хіджаб, про жінку в хіджабі і тим самим знизити рівень ісламофобії і у нашому місті, і в Україні. Буде цікаво для людей. І це буде така інформація, що їм допоможе розуміти мусульман й ісламську релігію і нам як українцям знайти спільну мову та бути єдними», відзначив імам ісламської громади Кам’янського Віталій Оверко.

     

    Імам ісламської громади Кам’янського Віталій Оверко

     

    Протягом заходу пані Олена Вакка розповідала гостям основи ісламу, показувала модні прийоми носіння хіджабу, запевнила усіх у зручності цього вбрання. А викладач української мови та літератури Тетяна Чаленко провела паралель між хіджабом та українською хусткою і нагадала як її носили наші бабусі.

     

    Викладач української мови та літератури Тетяна Чаленко

     

     

    Підприсуйтесь, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    На території міста вночі минулося без надзвичайних подій

    Доброго ранку, Кам’янське. Сьогодні, 20 квітня, у Дніпропетровській області оголошено День жалоби за загиблими внаслідок...

    В рамках підготовки до нового опалювального сезону тривають ремонти внутрішньобудинкових мереж

    В рамках підготовки до нового опалювального сезону тривають ремонти внутрішньобудинкових мереж – системи опалення, водопостачання...

    Увага, у Кам’янському прогнозують пориви вітру

    Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології від 20 квітня 2024 року прогнозуються складні погодні умови. 21...

    У Лівобережній школі мистецтв Кам’янського лунали «Мелодії весни»

    17 квітня у Лівобережній школі мистецтв пройшов яскравий звітний концерт «Мелодії весни», який завжди є...

    Конгрес США проголосував за пакет підтримки для України

    Наступним етапом рішення має підтримати Сенат та підписати Президент Байден. “Вдячні Америці за потужну підтримку,...