• UA
  • RU
  • Рецепт піци на пательні від Євгена Клопотенка

    14 Червня, 2022

    Піца – італійська національна страва, що стала однією з найпопулярніших у світі. Для того, щоб приготувати смачну піцу, потрібен хороший рецепт як тіста, так і начинки.

    Існує безліч рецептів приготування цієї страви, ми обрали один з легких варіантів від відомого українського кулінара Євгена Клопотенка.

    Загальний час приготування – 40 хвилин.

    Інгредієнти для тіста:

    • борошно – 220 гр;
    • розпушувач для тіста – 1 ч. л.;
    • оливкова олія (+ додатково для смаження) – 3 ст. л.;
    • вода – 6-8 ст. л.

     

    Для соусу:

    • томати пелаті (або томати у власному соку) – 200 г;
    • часник – 2 зубчики;
    • орегано – 1 ст. л.

     

    Для начинки:

    • печериці – 100 гр;
    • оливки – 50 г;
    • цибуля ріпчаста – 1/2 головки;
    • томати – 2 шт;
    • орегано – 1 год. л;
    • моцарела жорстка – 150 г.

     

    Приготування:

    Крок 1. Зробіть тісто та соус. У чашу кухонної машини засипте 220 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, додайте 3 ст. л. оливкової олії та влийте 6-8 ст. л. води. Поставте насадку для вимішування тіста – «Гак». Також можете вручну замісити тісто. Після того, як воно набуде однорідної консистенції, покладіть в холодильник на 20 хвилин відпочивати. Одночасно з тістом зробіть соус до піци: покладіть у фуд-процесор 200 г томатів пелаті або томатів у власному соку, 2 зубчики часнику і 2 ст. л. сухого орегано. Якщо у вас немає фуд-процесора, скористайтеся занурювальним блендером.

    Крок 2. Підготуйте начинку для піци. Візьміть серветку та обітріть 100 г печериць, а потім дуже дрібно поріжте. Гриби краще не мити, щоб не було зайвої вологи. Ми хотіли, аби печериці були дуже тонкі, тому скористалися спеціальною насадкою фуд-процесора. Поріжте 50 г оливок кільцями, ½ цибулі тонкими півкільцями, а два томати невеликими шматочками.  Моцарелу (150 г) натріть на тертці.

    Крок 3. Дістаньте тісто з холодильника та розкачайте на кухонній поверхні, посипаній борошном. У вас повинно вийти тонке коло з діаметром, рівним діаметру дна вашої пательні. У нас це близько 22 см і з такої кількості тіста виходить 2 піци.

    Крок 4. Розігрійте пательню з невеликою кількістю оливкової олії та викладіть на неї розкачане тісто, обсмажуйте з одного боку протягом 4-5 хвилин на середньому вогні.

    Крок 5. Зніміть пательню з вогню і рясно змастіть основу для піци томатним соусом.

    Крок 6. Викладіть на основу із соусом всі інгредієнти начинки та посипте тертою моцарелою. Поверніть пательню на середній вогонь, закрийте кришкою та смажте ще 4-5 хвилин, поки сир не розплавиться. Слідкуйте, щоб нижній край тіста не підгорів, і за необхідності зменште вогонь до мінімуму.

    Смачного!

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTubeFacebookInstagramTelegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Українські захисники відтворили знамениту картину “Запорожці пишуть листа турецькому султанові”

    Бійці 112-ї бригади територіальної оборони та французький фотограф Емерик Луісет відтворили знамениту картину українського художника...

    Ніч у Кам’янському пройшла спокійно

    Про ситуацію в місті повідомив Кам’янський міський голова у ранковому зверненнні 21 квітня. “Доброго ранку,...

    Віддані помічники: Міжнародний день собаки-поводиря

    Собаки завжди були найвірнішими друзями людини, але для багатьох людей з обмеженими можливостями або з...

    Повернення в минуле: ретро автомобілі в Кам’янському

    У світі швидко змінюються технології та дизайн, але є щось непідвладне часу – ретро авто....

    На території міста вночі минулося без надзвичайних подій

    Доброго ранку, Кам’янське. Сьогодні, 20 квітня, у Дніпропетровській області оголошено День жалоби за загиблими внаслідок...