• UA
  • RU
  • Діти з українських інтернатів зможуть проживати у Польщі

    01 Квітня, 2024

    Українські родини, які зараз перебувають на території Польщі, можуть брати на виховання українських дітей, які залишились без батьківського піклування.

    У Варшаві під час спільних консультацій урядів України і Польщі Оксана Жолнович, Міністерка соціальної політики України, зустрілася з Агнєшкою Дзєм’янович-Бонк, Міністеркою сім’ї, праці та соціальної політики Республіки Польща.

    На зустрічі ухвалили кілька спільних рішень, які безпосередньо впливають на добробут українців у Польщі, зокрема дітей без батьківського піклування.

    “У всьому, що стосується дітей, ми повинні діяти в їхніх найкращих інтересах. Ми вдячні Уряду Польщі за підтримку наших зусиль. Тільки разом ми можемо забезпечити найкращі умови для виховання і розвитку дітей, яких довелося евакуювати з України через російську агресію. Сьогоднішні рішення свідчать про міцне партнерство між нашими державами у соціальній сфері”, – сказала Оксана Жолнович, Міністерка соціальної політики України.

    Про що домовились:

    • Спільно шукати українські родини, які тимчасово перебувають в Польщі і зможуть брати на виховання дітей, евакуйованих із інтернатів через війну. Україна поверне кожну евакуйовану дитину. Наша мета – щоб ці діти після повернення жили в сімейних формах виховання. А сьогоднішнє рішення – можливість для дітей опинитися в родинній турботі вже зараз.
    • Наші міністерства поглиблять обмін найкращими практиками в соціальній сфері щодо виплат, підтримки і працевлаштування людей з інвалідністю та інших соціальних послуг.
    • Залучати громадян України для догляду дітей, евакуйованих із українських закладів та переселених до невеликих групових поселень у Польщі. Це дає робочі місця українцям, а діти почуватимуться спокійніше і комфортніше.

    Також поглибиться співпраця у вдосконаленні систем соціального захисту та підтримки населення і приведенні українського законодавства та політик у соціальній сфері у відповідність до стандартів Європейського Союзу.

    Міністерство сім’ї, праці та соціальної політики Польщі готове стати амбасадором України під час її інтеграції в Європейський Союз та проведення реформ.

    Фото: Оксана Жолнович / Фейсбук

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    14 травня – День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

    Сьогодні, 14 травня, в Україні відзначається День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої...

    Кліщі з Африки дісталися Східної Європи: вони викликають надзвичайно небезпечне захворювання

    У Польщі з’явилися мігруючі кліщі. Небезпечний вид комах, що викликає кримсько-конголезьку лихоманку, був помічений у...

    Гастрономічний оазис: смак літа у вашій тарілці

    Літо – це час яскравих смаків та свіжих продуктів. І немає нічого кращого, ніж створити...

    «Гостинний» житель Кам’янського району пограбував приїжджого чоловіка

    У місті Верхівцеве поліцейські затримали зловмисника, який під приводом допомоги викрав у перехожого мобільний телефон....

    Новий конкурент ChatGPT: корпорація Microsoft готує власну модель ШІ

    Видання The Information вже назвали модель штучного інтелекту від Microsoft здатною стати серйозним конкурентом для...