Вийде навіть у новачків: рецепт сирної паски без випічки
Наближається світле свято Великодня. До свята віряни готують обрядову випічку і фарбовані яйця, а також можна приготувати сирну паску. Пропонуємо вам рецепт сирної паски, ягідний смак якої не залишить нікого байдужим.
Ця паска виходить ніжно-рожевого кольору, з приємним ягідним смаком і ароматом. Замість джему можна використовувати варення.
Складові:
- 400 г сиру;
- 5 ст. ложок малинового джему або перетертого варення;
- цукор за смаком;
- 100 г сметани;
- 100 г вершкового масла.
Приготування:
Сир перетріть через сито. Якщо він занадто вологий, спочатку відіжміть його.
Додайте до сиру джем, цукор, сметану та розм’якшене масло.
Збийте міксером, щоб вийшла однорідна маса.
Форму для паски застеліть марлею і викладіть у неї сирну масу. Зверху накрийте марлею і помістіть невеликий прес.
Поставте форму з паскою в глибоку миску і приберіть у холодильник на 8-12 годин. Періодично зливайте рідину, яка виділяється.
Смачного! Гарних свят!
Раніше ми писали: Великдень "на швидку руку": як зробити вівсяну паску у мікрохвильовці