Домашній літній зефір з сезонних фруктів та ягід
Зефір — це популярний десерт, виготовлений з цукру та яєчного білка. Виявляється, приготувати ягідний зефір з легкою кислинкою можна навіть вдома, і для цього не потрібно багато часу чи інгредієнтів.
Інгредієнти:
- улюблені ягоди – 110 г;
- вода – 40 г;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 170 г;
- цукрова пудра – 2-3 ст. л.;
- лимонна кислота – дрібка;
- харчовий агар-агар – 5 г.
- Свіжі або розморожені ягоди треба позбавити оболонки та кісточок всереднині. Додайте води і за допомогою блендеру зробіть ягідне пюре.
- Додайте цукру 140 г та агар-агар. Перемішайте і поставте на вогонь.
- Поки маса закипатиме, приготуйте другу частину для зефіру. Для цього відділіть білок від жовтка, додайте до білка дрібку лимонної кислоти і збивайте до піни за допомогою міксера або того ж блендера.
- Додайте залишок цукру і збивайте ще пару хвилин. Коли ягідне пюре закипить, зменште вогонь до середнього і готуйте масу ще рівно 5 хвилин.
- Після цього паралельно помішуючи влийте пюре до білкової піни. Робіть так хвилин 5 до загущення.
- Потім швидко викладіть зефір у бажану форму за допомогою готових формочок або кондитерським мішком викладіть на пергамент.
- Після цього радять залишити зефір підсихати на 5-6 годин за кімнатної температури. Присипте цукровою пудрою після застигання і готово!
Смачного!