Перше срібло України на Олімпіаді-2024

01 Серпня, 2024 |

Сергій Куліш завоював срібну медаль у стрільбі з гвинтівки трьох положень на 50 метрів, принісши Україні другу медаль на Олімпійських іграх у Парижі. Сергій виступав у фіналі змагань зі стрільби з дрібнокаліберної гвинтівки на 50 м з трьох положень, де він є чинним чемпіоном світу. Спортсмени влучали у мішені з положень з коліна, лежачи та стоячи.

Перше срібло України на Олімпіаді-2024 \ Фото з інтернету

У стрільбі з коліна українець набрав 153,9 бали та йшов третім. Лідерство захопив норвежець Йон-Германн Хег (155,3), другим був Юкун Ліу з Китаю (154,0). Після стрільби лежачи трійка лідерів залишилася незмінною – Хег (312,1), Ліу (311,5), Куліш (311,1).

У стрільбі стоячи перед пострілами на вибування Куліш вийшов на перше місце (412,6). Другим залишився Ліу (412,5), а на третє місце вийшов Свапніл Кусале з Індії (422,1).

Перше срібло України на Олімпіаді-2024 \ Фото з інтернету

Після завершення фінальної стрільби Юкун Ліу набрав 463,6 бали і здобув титул олімпійського чемпіона. Сергій Куліш з результатом 461,3 бали завоював срібну медаль, ставши другою медаллю для України на Олімпіаді-2024. Бронзову медаль отримав Свапніл Кусале з результатом 151,4 бали.

Для 31-річного Сергія Куліша ця медаль стала другою олімпійською в його кар’єрі. У Ріо на Олімпіаді-2016 він здобув срібло в стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів.

Перше срібло України на Олімпіаді-2024 \ Фото з інтернету

 

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Viola MC: від лайків до дитячих кроків – історія успіху сучасної мами-блогерки

Віолета Михайлова – в мережі відома як Viola MC, блогерка, інфлюенсерка. Має багатотисячну аудиторію. Знімає...

Відомий спортсмен із Кам’янського здав кров для українських захисників

13 вересня, напередодні Всеукраїнського дня фізкультури, відомий спортсмен із Кам’янського Іван Стефанський здав кров для...

Чеський виробник "Škoda" презентував найдовший у світі трамвай

Чеська компанія "Škoda" офіційно презентувала найдовший у світі трамвай. 60-метровий "Škoda ForCity Smart 38T" вийшов...

Олександра Усика звільнили з-під варти у Польщі (ВІДЕО)

Вечір 17 вересня та наступну ніч увага українців була прикута до арешту олімпійського чемпіона, боксера...

Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)

Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...