8 серпня відзначається незвичайне свято – День народження холодильника

08 Серпня, 2024 |

8 серпня відзначається незвичайне свято — День народження холодильника. Ця дата приурочена до події, яка сталася 8 серпня 1899 року, коли американський винахідник Альберт Маршалл отримав патент на перший у світі автоматичний холодильний апарат.

Історія створення холодильника

З давніх-давен люди шукали способи зберігати продукти харчування. У зимовий час це не було проблемою, адже використовувалися природні льодовики та снігові ями. Однак улітку доводилося вигадувати різні методи для збереження їжі. Наприклад, у Стародавньому Римі імператор Нерон наказував будувати спеціальні сховища для продуктів, які охолоджувалися льодом, привезеним з гір.

Перший запатентований холодильник Маршалла працював на аміаку і був значно енергоємним. Проте, саме цей винахід став основою для подальшого розвитку холодильних технологій. У 1914 році компанія Kelvinator Corp. почала виробництво перших побутових холодильників, а в 1927 році General Electric випустила модель Monitor-Top, яка стала дуже популярною.

8 серпня відзначається незвичайне свято – День народження холодильника / Фото: МІС ТВ

Розвиток холодильників в Україні

Перші побутові холодильнив Україні з’явилися в середині 20-го століття. У Радянському Союзі, до складу якого входила Україна, масове виробництво холодильників розпочалося в 1951 році.

Після здобуття незалежності в 1991 році, Україна почала розвивати власне виробництво побутової техніки. Одним із провідних виробників холодильників стала компанія “Норд”, яка розташована в Донецьку. Вона випускала широкий асортимент холодильників, які користувалися популярністю не тільки в Україні, але й за її межами.

Сьогодні на українському ринку представлено багато міжнародних брендів, таких як Samsung, LG, Bosch та інші. Водночас, українські виробники продовжують вдосконалювати свої продукти, впроваджуючи новітні технології.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Стискаю руку терориста: Італією ширяться сотні пропагандистських плакатів

Ще протягом літа користувачі соціальних мереж публікували фото із бігбордами доволі провокуючого змісту. Італією ширяться...

Ліцеїста з Кам’янського району відзначено обласною стипендією

На Дніпропетровщині 77 сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, призначили грошову винагороду від області. Це...

Молодих кам’янчан запрошують взяти участь в опитуванні

Центр молодіжних ініціатив проводить дослідження щодо бачення сучасного молодіжного центру у Камʼянській міській територіальній громаді....

День смайлика: святкування емоцій в цифровому світі

Серед безмежного потоку інформації в нашому житті, смайлики стали справжніми послами емоцій. Кожного року 19...

Новомосковськ чи Самар: скандал у ВР щодо дерусифікації населених пунктів

Сьогодні, 18 вересня, Верховна Рада відкрила голосування за затвердження законопроєкту №11188, в якому йдеться про...