6 причин займатися плаванням

20 Серпня, 2024 |

Плавання — це не лише приємний спосіб провести час, але й надзвичайно корисна фізична активність, яка позитивно впливає на здоров’я. Це універсальне заняття, яке підходить практично всім: як новонародженим, так і старшим людям. Водні процедури відмінно впливають на здоров’я, зовнішність, настрій і самопочуття, тому нікому не завадить відвідування басейну навіть задля профілактики. Насправді є багато важливих причин записатися у басейн і продовжити займатися плаванням навіть у холодну пору року. Ось кілька основних переваг плавання:

Покращення роботи серцево-судинної системи

6 причин займатися плаванням / Фото : moll-ukraine

Регулярні кардіо-навантаження допомагають зміцнити серце, знизити рівень артеріального тиску та покращити кровопостачання органів. У дорослих і дітей, що регулярно займаються плаванням, підвищується витривалість і сила серцевих м’язів, збільшується їх потужність, тобто обсяг крові, виштовхується серцем за один цикл його діяльності. Частота серцевих скорочень у хвилину зменшується, аеробне навантаження зміцнює серце і допомагає безперебійно виконувати свою функцію, тобто розслаблятися і скорочуватися, що призводить до поліпшення кров’яного потоку по всьому тілу.

Підвищення функцій дихальної системи

6 причин займатися плаванням / Фото : trystyhii

Регулярне плавання збільшує обсяг легень і підвищує загальну витривалість дихальної системи. Для тих, хто має захворювання дихальних шляхів, зокрема, астму, користь такого виду спорту, як плавання в басейні – безцінний. Цей вид занять збільшує об’єм легенів, знижує симптоматику захворювання і позитивно впливає на дихальні шляхи загалом.

Зниження рівня стресу

6 причин займатися плаванням / Фото : moll-ukraine

Плавання сприяє розслабленню та знижує рівень стресу завдяки виробленню ендорфінів. Уже після перших двох занять можна відчути приплив сил та покращення самопочуття. Крім цього, заняття плаванням сприяють розслабленню не тільки тіла та м‘язів, але і мозку. Якщо у вас був напружений, емоційно важкий день – поплавити – найкраща ідея для вечірнього відпочинку.

Зміцнення м’язової системи

6 причин займатися плаванням / Фото: з мережі

Вода чинить опір рухам, що дозволяє ефективно тренувати всі групи м’язів, при цьому зменшуючи навантаження на суглоби. Завдяки рівномірному навантаженні на все тіло, а не локальному, як в будь-яких інших видів тренувань, працюють всі групи м’язів. В той час, як ви насолоджуєтеся цим видом спорту, м’язи розігріваються, стають міцнішими, більш еластичними та пружними.

Підвищення гнучкості

6 причин займатися плаванням / Фото: ukr.media

Розтягування під час плавання сприяє поліпшенню гнучкості та рухливості суглобів. Під час плавання суглоби і зв’язки безперервно працюють. Наприклад, під час кругових рухів руками зміцнюються плечові суглоби, під час руху ногами – тазові. Також плавання дає неоціненну користь хребту, який під час тренувань витягується, а хребці стають на своє місце. Це в цілому сприяє гнучкості і більш пластичної рухливості. Завдяки плавання суглоби залишаються гнучкими, особливо в шиї, плечах і стегнах.

Допомога в контролі ваги

6 причин займатися плаванням / Фото: з мережі

Плавання ефективно спалює калорії, що сприяє підтримці оптимальної ваги. Під час плавання в басейні активно працюють всі групи м’язів. За 30 хвилин активного плавання ви можете спалити 360 кілокалорій. Для порівняння, півгодини ходьби ви спалите лише 99 кілокалорій, а під час їзди на велосипеді – 240 кКал. Проте, щоб досягти таких результатів, це мають бути активні види плавання, такі як батерфляй, брас, щоб ви якомога більше та швидше рухаються.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Viola MC: від лайків до дитячих кроків – історія успіху сучасної мами-блогерки

Віолета Михайлова – в мережі відома як Viola MC, блогерка, інфлюенсерка. Має багатотисячну аудиторію. Знімає...

17 вересня день народження відзначає відомий журналіст Кам’янського Леонід Бройтман

Леонід Бройтман — це людина, чиє життя є прикладом багатогранності та відданості своїм захопленням. Будучи...

Через вейп у американки відкачали 2 літри чорної рідини та ввели її у кому

Мешканка Огайо (США) Джордан Бріель розповіла виданню Аol, що її пристрасть до вейпінгу довела її...

Україна очолила рейтинги з рівня смертності у світі

Цього року Україна очолила список країн з найвищим рівнем смертності та опинилася на останньому місці...

Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)

Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...