Нова кредитна угода на енергетичні потреби Дніпра на 320 млн

Дніпровська міська рада підписала кредитні угоди з Sense Bank на суму 320 мільйонів гривень для відновлення енергетичної інфраструктури. Ці кошти будуть використані для створення альтернативних джерел генерації теплової енергії та утеплення фасадів багатоквартирних будинків.

Під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з бізнесом регіону, Перша віце прем’єр-міністерка України Юлія Свириденко наголосила на важливості цих ініціатив. Вона зазначила, що загалом по країні схвалено заявок на 4.3 мільярда гривень в рамках державних та приватних кредитних програм.

"Над відновленням енергогенеруючих потужностей сьогодні спільно працюють держава, органи місцевого самоврядування, бізнес, банки та громадяни. Нині діють як державні програми, так і приватні ініціативи банківських установ. Для бізнесу, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів доступні також розширена програма “Доступні кредити 5-7-9”, а для власників домогосподарств — безвідсоткові кредити. Ми бачимо активне зацікавлення бізнесу у регіонах та муніципалітетів цими інструментами. Підписання кредитних угод між Дніпровською міською радою та Sense Bank вчергове це підтверджує. Загалом по країні від усіх банків в рамках як державних програм, так і приватних ініціатив банківських установ, схвалено заявок на 4.3 млрд грн", – зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.  

Голова Правління Sense Bank Олексій Ступак підкреслив, що підписання цих угод відкриває нову сторінку у відносинах між місцевим самоврядуванням та фінансовими установами, що є важливим кроком для покращення енергетичної інфраструктури регіону.

"Підписання одразу кількох кредитних угод між банком та містом це нова сторінка у сучасній історії відносин органів місцевого самоврядування та фінансових установ. В умовах тотального дефіциту потужностей енергогенерації адміністрації на місцях конче потребують додаткового фінансування і ми готові його надати, як коштом державних програм, так і застосувавши власні кредитні програми пільгового кредитування", – заявив Олексій Ступак.

Також підприємці області, в рамках політики “Зроблено в Україні”, отримали кредитів на розвиток виробництв на 265,8 млн грн. Отримувачі грантів працюють у різних сферах переробної промисловості. Найчастіше представлені агропереробники, легка промисловість, меблева галузь.

Щодо програми компенсації вартості сільгосптехніки, яка теж є частиною політики “Зроблено в Україні”, 25 сільгосппідприємств Дніпропетровської області отримали 2,9 млн грн часткової компенсації вартості цієї техніки. Таким чином Уряд стимулює попит на продукцію вітчизняного машинобудівництва.

"Бізнесу Дніпропетровщини не потрібно розповідати про важливість промисловості та високотехнологічного виробництва з високою доданою вартістю. Десятиліттями цей регіон був у авангарді промислового розвитку країни. Завдання держави – максимально допомогти підприємцям розвивати виробництво навіть у тих надзвичайно складних умовах, за яких нині доводиться працювати. Економічна політика "Зроблено в Україні" спрямована саме на це", — зазначила Юлія Свириденко.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити