Мільйони людей змушені евакуюватися через тайфун Шаньшань у Японії (ВІДЕО)

Увечері 29 серпня тайфун "Шаньшань" обрушився на Японію з сильним вітром і проливними дощами. Мільйонам людей наказано евакуюватися, понад 200 000 домогосподарств у семи префектурах знеструмлені, щонайменше троє людей загинули, 45 отримали поранення і одна людина зникла безвісти. Про це повідомляє Reuters.

Японська влада попередила, що шторм може стати найсильнішим за всю історію спостережень. Стихійне лихо змусило закрити великі заводи, в тому числі автовиробників Toyota, Nissan і Honda, а також виробників напівпровідників Renesas, Tokyo Electron і Rohm.

Тайфун супроводжується поривами вітру 50 м/с (180 км/год) з раннього ранку, перекинувши вантажівку біля міста Унзен, префектура Нагасакі, а потім рушив на північ. Очікується, що тайфун наблизиться до центральної та східної частин Японії протягом вихідних і вдарить по столиці Токіо.

Понад 5,2 мільйона людей по всій країні було рекомендовано евакуюватися, головним чином на острові Кюсю, а також в деяких частинах регіону Чубу, який постраждав від сильних дощів.

Один з готелів міста Хітойоші скасував усі бронювання для розміщення літніх людей, які евакуювалися з прилеглих районів.Авіакомпанії, зокрема ANA Holdings і Japan Airlines, скасували майже 800 рейсів, а в багатьох районах Кюсю припинили залізничне сполучення. Сотні автобусів і поромів також не ходитимуть.

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити