• UA
  • RU
  • Пергамент чи фольга: що краще обрати для запікання

    07 Вересня, 2024 | Новини Поради |

    Випічка – невід’ємна частина раціону великої кількості людей. Для приготування початківці та професіонали обирають серед трьох найпопулярніших варіантів: випікати у пергмаенті, у фользі чи у “рукаві”. Що радять експерти та виробники з цього приводу та як підвишити свій рівень кулінарної майстерності – далі детальніше.

    Коли використовувати рукав для випікання

    Рукав для випікання – герметичний поліетиленовий пакет, всередині якого утримується тепло і волога при приготуванні. Його переваги у більш швидкому процесу випікання, легкому очищенню залишків та з ним майже неможливо пересушити страву. До того ж, любителям хрусткої скоринки варто роздивитись інші варіанти для запікання, з рукавом для випікання дуже складно так обережно підсмажити м’ясо або овочі.

    При його неправильному використанні він може пригоріти, поплавитись або пошкодитись іншим чином. Для попередження такого, кухарі радять притрусити рукав для запікання всередині борошном або змастити олією, перш ніж класти туди продукти.

    Коли використовувати пергамент

    Універсальний, антипригарний та термостійкий пергаментний папір – він підтримає ідеальну структуру випічки і забезпечить легку скоринку. Втім, навіть у нього є свій недолік – пергаментний папір не призначений для приготування їжі на високих температурах. Не використовуйте його якщо температура перевищує 200 градусів: є ймовірність, що він загориться.

    Коли використовувати фольгу

    Алюмінієва фольга гарно розподіляє і проводить тепло, тому їй надають перевагу при приготуванні м’яса та овочів. Для кращого ефекту слід накрити фольгою страву повністю. Фольга більш витривала та стійка до високих температур – вище 200 градусів. Її також беруть для приготування на грилі чи на відкритому вогні.

    Серед основних недоліків є те, що алюмінієва фольга не антипригарна і для деяких страв один шар може бути занадто тонким – треба два і більше.

    “Крім цього, не варто використовувати фольгу для приготування страв з соусами, оцтом та лимонним соком – це може призвести до потрапляння частинок матеріалу в їжу”, – повідомляють експерти РБК – Україна.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити